Aperitive si Gustari

Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei gras. Bun pentru ciorbe si tocanite

 

 

 

 

Cele mai bune ciorbe, supe sau borșuri se fac vara atunci când legumele și verdeața se găsesc ușor și au un gust adevărat.

Dar acesta poate fi păstrat într-o proporție deloc de neglijat și pe timpul iernii. Acest lucru se poate întâmpla dacă se pun acele legume la păstrat pentru iarnă sub formă de zarzavat.

Vestea bună este că poți folosi pentru zarzavat orice legume îți plac și mai ales să potrivesc să fie combinate.

Dacă nu ai nicio idee, articolul acesta este pentru tine pentru că ți-am pregătit o rețetă foarte bună de zarvazat bun de pus în ciorbe iarna.

Astfel te vei putea bucura de gustul delicios al unei ciorbe când afară este atât de frig și ai nevoie de ceva cald și gustos și sățios pentru mai mult timp.

Ca să pregătești această rețetă vei avea nevoie de legume simple, dar și de ingrediente banale pe care le ai deja în bucătărie.

 

Ingrediente:

Pregătește 500 de grame de morcovi, 250 de grame de pătrunjel, 500 de grame de ardei gras 250 de grame de roșii, 80 de grame de usturoi, 400 de grame de ceapă, 100 de mililitri dee ulei vegetal și sare.

 

Mod de preparare:

Spală toate legumele și curăță-le de cotoare și de semințe, după caz. Pentru următorul pas trebuie să toci legumele proaspăt curățate.

Adună-le pe toate într-un vas suficient de mare și amestecă-le. Apoi toarnă și uleiul. Adaugă și sare, după gust.

După aceea, pregătește borcanele pe care va fi nevoie să le speli foarte bine și să le și sterilizezi.
Acum este momentul în care poți să umpli fiecare borcan cu amestecul din lighean, până la gură.

Înfiletează capacele și pune-le să stea într-un loc suficient de răcoros și de lipsit de oice sursă de lumină, naturală sau nu.

Și gata, ai terminat de făcut un zarzavat bun și ușor pentru ciorbe în special, dar și pentru alte preparate în care ai nevoie de legume proaspete.

Toate aceste legume adunate la un loc, chiar și în stare gătită vor face bine organismului tău ca să poată funcționa pe perioada sezonului rece.

Pe lângă această combinație de legume poți să mai folosești și altele care îți plac. Pentru că partea bună legat de zarzavaturi este că le poți schimba așa cum îți dorești, doar ca să obții gustul pe care îl vrei.

În plus, nici nu mai trebuie menționat despre faptul că ciorba ta va fi foarte colorată și îți va da poftă de mâncare.

 

Sursa: zodiacool.eu