Aperitive si Gustari

Bananele verzi ajuta la pierderea în greutate, la sănătatea cardiovasculară, îmbunătățește digestia și previne constipația, ține foamea la distanță

 

 

Bananele verzi ajuta la pierderea în greutate, la sănătatea cardiovasculară, îmbunătățește digestia și previne constipația, ține foamea la distanță

 

 

Pentru persoanele cu obezitate sau diabet, bananele verzi servesc ca o completare excelentă la dieta lor datorită conținutului ridicat de amidon și fibre rezistente.
Făina de banane verzi este folosită pentru a face paste fără gluten. Sunt perfecte pentru cei care urmează o dietă fără gluten. De asemenea, făina poate gestiona boala celiacă într-o oarecare măsură.

 Ce conțin bananele verzi

Bananele verzi au un profil nutrițional similar cu cel al bananelor galbene. Diferiți factori, cum ar fi stadiul de maturare, producția și condițiile de creștere, afectează valoarea lor nutritivă. Au 2-3 g de fibre și 80% din conținutul lor de carbohidrați este format din amidon rezistent sau carbohidrați complecși.
O banană verde sau galbenă de mărime medie (100 de grame) conține:
– 2,6 g de fibre
– 22,84 g de carbohidrați
– 358 mg de potasiu
– 5 mg de calciu
– 27 mg de magneziu
– 22 µg de luteină și zeaxantină
– 20 µg de folat
– 8,7 mg de vitamina C
Bananele verzi sunt pline de nutrienți. Sunt deosebit de bogate în amidon rezistent, care, alături de alte minerale, oferă beneficii importante pentru sănătate.

 Beneficiile pentru sănătate ale bananelor verzi

1. Sănătatea digestivă
Bananele verzi sunt bogate în fibre. Nutrientul ajută la creșterea volumului scaunului și la îmbunătățirea mișcărilor intestinale. Acest lucru îmbunătățește procesul digestiv și previne constipația. De asemenea, ajută la reducerea riscului de cancer de colon.
Amidonul rezistent este format din carbohidrați complecși și este rupt în intestin. Această fibră acționează ca un prebiotic pentru microbiomul intestinal. Bacteriile care trăiesc în intestin folosesc această fibră și o transformă în nutrienți importanți.
Bananele verzi pot fi bune atât pentru constipație, cât și pentru diaree. Studiile de cercetare au descoperit că ar putea fi benefice pentru copiii cu diaree recurentă. Un studiu pe șobolani sugerează că bananele verzi pot fi potențial active împotriva leziunilor mucoasei din stomac.

2. Zahărul din sânge

Bananele verzi și fructele, în general, au un indice glicemic scăzut (în jur de 30). Prin urmare, consumul lor este util în gestionarea nivelului de zahăr din sânge.
Alimentele cu un indice glicemic scăzut eliberează zaharuri lent în fluxul sanguin. Creșterile bruște ale nivelului de zahăr ar putea duce la riscul de diabet și alte tulburări metabolice, cum ar fi bolile cardiovasculare.
Pacienților cu diabet li se recomandă bananele verzi necoapte față de cele galbene. Atât pectina, cât și amidonul rezistent din bananele verzi ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru duce la un metabolism mai bun al insulinei, mai ales pentru cei cu diabet.

3. Pierderea în greutate

Bananele verzi au un conținut ridicat de fibre si amidon rezistent. Acest lucru le face o gustare sănătoasă și sățioasă, care ține foamea la distanță.

4. Sănătatea cardiovasculară
Bolile cardiovasculare sunt tulburări metabolice. Obezitatea, diabetul și bolile de inimă sunt strâns legate. Bananele crude sunt o sursă bună de amidon rezistent. Conform studiilor pe animale, amidonul rezistent ajută la menținerea colesterolului sub control. Nivelurile scăzute de colesterol sunt legate de un risc redus de boli cardiovasculare.
Bananele verzi sunt bogate în potasiu. Mineralul este un vasodilatator. Ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale din organism.
Bananele verzi sunt o opțiune sănătoasă pentru anumite persoane. Cu toate acestea, nu toți ar putea să le includă în dieta lor.

❗️Bananele verzi pot provoca efecte secundare?

Bananele verzi sunt în general considerate sigure pentru consum. Cu toate acestea, persoanele care au un stomac sensibil sau sunt predispuse la alergii pot experimenta un anumit disconfort. Unele dintre simptome pot include balonare și gaze.
Bananele verzi pot declanșa alergii la persoanele care sunt alergice la latex. Acest lucru se datorează probabil că au aceleași proteine care provoacă alergii. Această afecțiune este denumită sindromul latex-fructe.

Banane verzi - pentru cine sunt extraordinare și cine trebuie să le evite – Natura Vindecătoare