Aperitive si Gustari

Salam rumen, delicios și aromat din…cartofi! O adevărată descoperire culinară, ce merită toată atenția!

 

 

Salam rumen, delicios și aromat din…cartofi! O adevărată descoperire culinară, ce merită toată atenția!

 

Doriți ceva apetisant, gustos ce se prepară ușor și rapid? Vă propunem o rețetă de salam din cartofi și slănină. Avantajul preparării acestui salam este că puteți folosi doar produse naturale, de casă. Salamul are o textură fină și este foarte suculent. Este un deliciu perfect pentru a fi servit în calitate de aperitiv chiar și la masa de sărbătoare.

 

Ingrediente:

– 0,5 kg de cartofi

– 2 cepe

– 100 g de slănină

– 3-5 căței de usturoi

– 1 metru intestin de vită

– 1 linguriță rasă de griș

– sare

– piper negru măcinat

– frunză de dafin măcinată

– ulei vegetal

 

Mod de preparare:

1. Tocați ceapa și cartofii cu ajutorul unui robot de bucătărie sau a unui blender. Amestecați.

2. Tăiați slănina cuburi mici. Prăjiți slănina într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc moderat. Prăjiți până aceasta se topește și devine rumenă.

3. Adăugați slănina prăjită în amestecul cu cartofi. Amestecați.

4. Adăugați usturoiul presat și grișul. Presărați cu sare și condimente după gust. Amestecați bine.

5. Aranjați cu grijă intestinul pe duza pentru salam (o puteți face manual sau puteți fixa duza pe mașina de tocat carne). Umpleți intestinul cu amestecul pregătit, cât mai dens. Legați bine capetele intestinului cu ață.

6. Aranjați salamul din cartofi pe tava de copt, preventiv unsă cu ulei. Înfigeți salamul de câteva ori, cu ajutorul unei scobitori.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade pentru 50-60 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Aranjați salamul pe un platou și tăiați-l felii. Decorați cu verdeață.

Notă: Dacă doriți salam din cartofi de post, nu folosiți slănină. Doar prăjiți ceapa și amestecați-o cu celelalte ingrediente.

 

Pofta buna!