Torturi

Tort ” Visul fructelor „

 

 

 

 

 Ingrediente:

Blatul:

8 albuşuri se bat spumă cu două linguri apă şi 10 linguri zahăr.

Când sunt bătute, se adaugă gălbenuşurile frecate cu puţin praf de copt, 2 linguri de cacao şi 8 linguri făină.

Se pune la cuptor.
Când este rece se taie în bucăţi de 8/8 cm.

Siropul:

Un litru apă, o esenţă rom, 10 linguri zahăr se fierb pe foc.

Când este răcit siropul se înmoaie pişcotul în sirop şi se stoarce să nu fie prea însiropat.

Crema

1 kg friscă,

8 ouă, 350 gr zahăr,

350 ml lapte,

2 plicuri gelatină,

2 plicuri întăritor de frişcă,

2 portocale,

3-4 kiwi,

100 gr vişine compot fără sâmburi. (fructe se pot pune la alegere)

 

Mod de preparare :

8 ouă întregi, 350 gr zahăr, 350 ml lapte se fierb pe aburi.Când a fiert se pun 2 plicuri gelatină dizolvată în puţină apă, şi se ia de pe aburi.
După aceea se bate frişca cu 2 plicuri întăritor. Când este bătută frişca, se pune pe rând crema de mai sus.
Într-o cratiţă de 6 l se pune o folie de celofan udată bine cu apă. Pe urmă se aranjază fructele, frişca şi pişcoturile.
Se repetă încă o dată, fructe, frişcă, pişcoturi.
Când este gata se strânge celofanul bine să se aşeze blatul şi frişca, şi se pune la congelator până a doua zi.
A doua zi se i-a din celofan se întoarce sus-jos şi se asază pe tavă.

 

Pofta buna!

 

 

Sursa: Totpal’s DAILY NEWS