Torturi

Tort economic cu cremă – se prepară fără ouă și lapte și este incredibil de gustos!

 

 

Tort economic cu cremă – se prepară fără ouă și lapte și este incredibil de gustos!

 

 

Tortul de post cu cremă de portocale, preparat din cele mai accesibile ingrediente este extrem de gustos. Tortul este fabulos, deosebit de gingaș și umed: fiecare bucățică de pandișpan pur și simplu se topește în gură. Tortul este format din cremă ușoară de portocale și pandișpan moale și pufos, cu textură gingașă. Nimeni nu va crede că acest deliciu este preparat fără ouă, lapte și unt. Savurați tortul cu o băutură caldă!

Ingrediente:

 PENTRU BLAT

-250 ml de suc de portocale și mango (sau alt tip de suc după gust)

-300 g de făină

-2.5 lingurițe de praf de copt

-100 ml de ulei rafinat de floarea soarelui

-1/3 linguriță de sare

-120-150 g de zahăr (după gust)

 PENTRU CREMĂ

-500 ml de suc de portocale, mango sau alt suc după gust

-100 g de zahăr

-20 g de amidon de cartofi (sau 30 g de amidon de porumb)

-35 g de griș

-2 linguri de ulei (sau 30 g de unt de cocos)

-1 priză de sare

 

Mod de preparare:

1. Aluatul. Turnați sucul de fructe într-un bol adânc: am folosit suc de portocale și mango. Puteți folosi orice suc, doar ca să fie proaspăt stors sau de bună calitate din magazin.

2. Adăugați sarea și zahărul și amestecați cu telul până se vor dizolva.

3. Apoi turnați uleiul rafinat și amestecați.

4. Amestecați făina cu praful de copt și cerneți amestecul printr-o sită în bol. Amestecați aluatul cu telul sau mixerul.

5. Tapetați fundul unei forme cu hârtie de copt, ungeți părțile laterale cu ulei și presărați-le cu făină.

6. Turnați aluatul în formă și coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 23-25 de minute. Faceți testul scobitorii.

7. Ungeți grătarul cu ulei și întoarceți pandișpanul din formă.

8. Îndepărtați hârtia de copt și lăsați blatul pe grătar până se va răci complet.

9. Preparați crema.

10. Turnați sucul într-o cratiță, adăugați o priză de sare și zahăr după gust.

11. Puneți cratița cu suc la foc, aduceți la fierbere și presărați grișul într-un flux subțire, amestecând continuu cu un tel, ca să nu rămână cocoloașe.

12. Când sucul va începe să fiarbă, reduceți focul și fierbeți timp de 5 minute până va deveni dens.

13. Turnați apă rece în bolul cu amidon și amestecați.

14. Turnați amidonul în suc într-un flux subțire și amestecați continuu cu telul.

15. Apoi adăugați uleiul, amestecați și aduceți la fierbere. Opriți focul imediat.

16. Lăsați crema să se răcească complet, apoi bateți cu mixerul până la omogenizare.

17. Tăiați partea de sus a pandișpanului (o veți folosi pentru presărarea tortului) și tăiați partea rămasă de-a lungul în jumătate.

18. Puneți primul blat pe un platou plat, îmbibați-l cu suc, apoi ungeți-l cu 1/2 din cremă.

19. Acoperiți-l cu al doilea blat, îmbibați-l cu suc și acoperiți-l cu crema rămasă.

20. Mărunțiți pandișpanul rămas sub formă de firimituri și presărați tortul.

21. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 30 de minute, apoi serviți-l la masă.

 

Pofta buna!