Torturi

Fara framantare sau cuptor! Tort de ciocolata IDEAL

 

 

Fara framantare sau cuptor! Tort de ciocolata IDEAL

 

 

Știați că tortul ideal se poate prepara și fără cuptor? Ei bine, acest tort este unul dintre cele mai bune pe care le-ați mai gustat. Este un tort stratificat din mai multe blaturi subțiri care se aseamănă cu clătitele atât la modul de preparare, cât și la aspect. Între blaturile de cacao se află o cremă delicată și fină, la fel cu cacao, dar mai conține și un ingredient secret, care îi schimbă gustul radical și anume mierea de albine. Este un tort de casă, simplu și gustos. Doar încercați-l și veți vedea că efectiv se topește în gură.

 Cremă

3 linguri Făină
100 g Zahăr
1 bucată Ou
500 ml Lapte
100 g Unt moale
2 linguri Cacao

Foi

100 g Miere de albine
8 g Bicarbonat de sodiu
100 g Unt
4 bucăți Ouă
80 g Zahăr
300 g Făină
40 g Cacao
10 g Unt moale
70 g Ciocolată neagră 55%

Mod de preparare:

  1. Pentru cremă: puneți zahărul într-o cratiță, adăugați făina, 1 ou și amestecați bine cu un tel. Adăugați laptele și amestecați bine. Puneți compoziția obținută pe foc. Amestecați cu un tel și lăsați să se îngroașe, apoi o luați de pe foc. Puneți crema obținută într-un bol, adăugați unt și cacao. Acoperiți cu o folie alimentară și dați la rece pentru 30 min.
  2. Puneți mierea într-o tigaie pe foc și adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați bine și când se formează o bezea, adăugați untul și amestecați bine. Compoziția din tigaie își va schimba culoarea. Într-un bol puneți ouăle, zahărul și amestecați bine cu un tel. Încorporați treptat compoziția din tigaie în bolul cu ouă și zahăr, amestecând continuu cu un tel. Deasupra cerneți făina împreună cu 40 g de cacao. Amestecați bine toată compoziția. Întindeți 1-2 linguri din compoziția obținută pe fundul unei tigăi și gătiți exact ca o clătită puțin mai groasă, pe ambele părți. Procedați la fel cu restul compoziției. Decupati fiecare foaie obținută după un capac cu diametrul pe care îl preferați și păstrați bucățile rămase.
  3. Într-un bol puneți 100 g de unt moale și mixați-l împreună cu 2 linguri de cacao. Încorporați treptat crema din frigider mixând continuu. Începeți să asamblați tortul: puneți prima foaie de blat, acoperiți cu un strat generos de cremă și acoperiți cu următoarea foaie. Procedați la fel până nu mai aveți nici foaie. Acoperiți tortul cu crema rămasă. Puneți bucățile pe care le-ați îndepărtat mai devreme de la foile de blat într-un blender și le măcinați. Acoperiți marginile tortului de sus în jos cu bucățile de aluat măcinate. Dați tortul la frigider pentru 2 h.
  4. Topiți 10 g de unt împreună cu ciocolata neagra și ungeți tortul deasupra cu glazura obținută.
  5. Savurați cu plăcere!

    Pofta buna!