Panificatie

Reteta de chifle pufoase cu unt cu usturoi

 

 

Reteta de chifle pufoase cu unt cu usturoi

 

Ingrediente:

  aluat:

  • 250 ml lapte
  • 400 g făină
  • 2 linguri ulei
  • Jumătate linguriță sare
  • Jumătate linguriță zahăr
  • Jumătate cub drojdie

 umplutură:

  • 100 g cașcaval ras
  •  unt și usturoi

 unt și usturoi:

  • 50 g unt
  • 7 căței usturoi
  • 2 linguri ceapă verde tocată
  • 1 gălbenuș pentru uns

 

 Mod de preparare:

  1. Puneti ingredientele intr-un aparat de paine sau mixer si framantati  aluatul. Nu lasati aluatul sa creasca, ci formati bucatele mici de cate 80 g fiecare.
  2. Puneți niște cascaval, plus ½ linguriță de unt de usturoi în mijloc, închideți și lăsați pe o tavă acoperită cu un prosop, pe o hartie de copt.  Lasati timp de 30 de minute.
  3. Acum faceți fântâni mici  în mijlocul fiecărei bile unde punem câte un pic din amestecul rămas de usturoi și unt.
  4. Ungeți marginea cu gălbenușul de ou bătut și lăsați chiflele să crească încă 10 minute.
  5. Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 10 minute.
  6. Se lasa sa se raceasca.

 

Pofta buna!