Panificatie

Cornuri cu gem fără ouă, lapte sau unt- Foarte bune și ușoare în perioada postului

 

 

Cornuri cu gem fără ouă, lapte sau unt- Foarte bune și ușoare în perioada postului

 

 

Cornurile de casa cu gem conform acestei retete sunt aerisite si foarte moi, aluatul este ca puful, iar gatitul este simplu si foarte usor. Rulourile pot fi clasificate ca retete slabe, deoarece reteta nu contine produse de origine animala.

 

Ingrediente:

Faina – 500 g + 50 g pentru lucrul cu aluatul

Drojdie proaspata- 50 g

Ulei vegetal rafinat – 50 g + 2 linguri pentru ungerea hartiei de copt

Zahar – 50 g

Apa – 250 ml

Gem (prune, visine, caise etc.) sau marmelada- cat este necesar

Zahar pudra – 2 linguri

Mod de preparare:

Pregatim produsele necesare pentru a face cornuri slabe cu gem.

Incalzim 100 ml de apa, nu o fierbem.

Se dizolva zaharul in apa fierbinte si se amesteca cu apa la temperatura camerei.

Se adauga drojdia, uleiul vegetal si se adauga treptat faina cernuta.

Framantam aluatul, il impartim in trei parti.

Presarati faina pe suprafata de lucru, intindeti un cerc gros de 0,6-0,8 cm din fiecare parte a aluatului.

Taiati fiecare cerc in 8 segmente.

Puneti gem sau marmelada pe partea larga a fiecarui segment si incepem sa formam cornurile.

Puneti rulourile pe o foaie de copt acoperita cu hartie de copt unsa cu ulei.

Lasati cornurile sa creasca timp de 20-25 de minute.

Trimiteti-le la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute.

Presarati cu zahar pudra.

Pofta buna!