Panificatie

Pateuri cu gem de mere – se prepară simplu, iar rezultatul depășește orice așteptări!

 

 

Pateuri cu gem de mere – se prepară simplu, iar rezultatul depășește orice așteptări!

 

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de pateuri cu gem de mere. Veți obține niște pateuri pe bază de aluat dospit foarte pufoase, moi și extrem de gustoase. Patiseria dulce se prepară destul de simplu, chiar fără bătăi de cap și din cele mai accesibile ingrediente. Veți primi o adevărată plăcere să lucrați cu acest aluat. Deliciul apetisant servit alături de o cană cu ceai aromat, cu siguranță vă va oferi o stare de spirit bună pentru întreaga zi.

 

Ingrediente:

– 500 g de făină cernută

– 250 ml de lapte

– 1 ou + 1 gălbenuș

– 2 linguri de zahăr

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– 3/4 linguriță de sare

– 1 linguriță plină de drojdie uscată

– 60-80 g de unt

– gem de mere

 

Mod de preparare:

1.  Pregătiți aluatul: scoateți preventiv untul din frigider. Acesta ar trebui să fie moale, la temperatura camerei.

2. Amestecați într-un bol toate ingredientele uscate.

3. Combinați într-un bol aparte untul moale cu laptele și 1 ou. Bateți bine compoziția, folosind mixerul.

4. Uniți ingredientele uscate cu cele lichide. Frământați aluatul timp de cel puțin 7 minute. Ar trebui să obțineți un aluat moale și lipicios.

5. Ungeți mâinile cu ulei vegetal și modelați o bilă din aluatul finit. Înfășurați aluatul în folie alimentară și dați-l la un loc cald pentru 1 oră.

6. Îndepărtați folia alimentară, ungeți mâinile cu ulei vegetal și împărțiți aluatul în 8 părți egale. Modelați niște bile din aluatul împărțit și puneți-le în tava de copt. Lăsați biluțele să se odihnească timp de 15 minute.

7. Luați un pahar, ungeți-i fundul pe partea exterioară cu ulei vegetal și cu ajutorul lui presând pe centrul bilei, formați o adâncitură. Presați bila de 2-3 ori, până își va lua forma necesară. Procedați similar cu bilele rămase.

8. Puneți în fiecare adâncitură a pateului câte 2-3 lingurițe de gem.

9. Bateți gălbenușul într-un vas aparte și ungeți pateurile, folosind pensula de silicon.

10. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 15-20 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

11. Scoateți pateurile rumene și apetisante din cuptor, lăsați-le puțin să se răcească, apoi așezați-le pe un platou. Puteți decora pateurile delicioase cu zahăr pudră.

Notă: Dacă în făină se conține 13% proteine, atunci cantitatea acesteia trebuie să constituie exact 500 de grame. Dar dacă aveți făina de 10% proteine, puteți adăuga încă două linguri de făină cernută în aluat.

 

Poftă bună!