Panificatie

Fursecuri de casă cu alune. De multe ori mult mai gustoase decât cele din magazin

 

 

Fursecuri de casă cu alune. De multe ori mult mai gustoase decât cele din magazin

 

 Fursecuri foarte gustoase, apetisante si delicate. Copiii sunt încântați de ele și cer în mod constant să se gătească din nou. Poate fi savurat în timpul ceaiului sau dus la școală la copii. Gătiți cu întreaga familie și petreceți un timp plăcut și util.

 

Ingrediente:

  • Unt 200 gr.;
  • Zahăr pudră 150 gr.;
  • 1 Ou de gaina;
  • Zahăr vanilat 1,5 linguriță;
  • Sare 0,25 linguriță;
  • Praf de copt pentru aluat 0,5 linguriță;
  • Făină de grâu 350 gr.;
  • Arahide 100 gr.;
  • Gălbenuș 1 buc.

 

Mod de preparare: 

  1. Puneți untul la temperatura camerei, pudra, vanilia, oul, sarea în bolul unui mixer și bateți până se omogenizează.
  2. Cerneți făina și praful de copt, adăugați la amestecul de unt și frământați aluatul. Ar trebui să fie fraged și să se lipească puțin de mâini.
  3. Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 40 de minute.
  4. Se rulează la o grosime de 7 mm, se taie în orice formă, de obicei inele.
  5. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se da la congelator pentru 20 de minute.
  6. Se macină câteva alune și se bate gălbenușul.
  7. Ungeți produsul cu gălbenuș și stropiți cu alune.
  8. Coacem 12-15 minute in cuptorul incalzit la 200° pana se rumenesc.

 

Poftă bună!

 

  Sursa