Aperitive si Gustari

Zarzavat congelat pentru supe – Simplu de pregătit, util în timpul iernii

 

 

 

 

Congelați zarzavatul pentru supe în timpul verii. Îl puteți adăuga iarna atât în supe, cât și în garnituri, felurile de mâncare cu carne, pește etc. Supele capătă o culoare intensă și o aromă văratică. Zarzavatul se prepară foarte ușor, în cantități mari!

 

Ingrediente:

un kg de ceapă;

un kg de morcovi;

un kg de ardei grași (preferabil de diverse culori);

un kg de roșii;

verdeață (pătrunjel și mărar).

 

Mod de preparare:

Dați morcovii prin răzătoarea medie (manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie).

Tăiați ardeii în fâșii.

Tăiați ceapa și roșiile în cuburi mici și, respectiv, medii (chiar dacă roșiile congelate își modifică consistența, gustul lor este nemaipomenit).

Tocați mărunt verdeața.

Amestecați toate ingredientele și așezați-le în pungi obișnuite de plastic, dându-le formă de baton (astfel va fi mai ușor să rupeți cantitatea de zarzavat, de care veți avea nevoie).

Puneți zarzavatul congelat în mâncare, când aceasta este deja gata. Dacă preparați un fel principal de mâncare, puneți zarzavatul, așteptați până mâncarea va da în clocot și opriți îndată focul. Iar dacă preparați un fel secundar de mâncare, puneți zarzavatul, amestecați și opriți focul peste 2 minute.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Sufletul Romaniei