Aperitive si Gustari

Vinete georgiene în sos picant, pentru iarnă

 

 

Vinete georgiene în sos picant, pentru iarnă

 

Vă prezentăm astăzi o rețetă ușoară de vinete georgiene la borcan pentru iarnă, cu o aromă incredibilă, picante și foarte gustoase. Pregătirea acestor vinete în sos picant este destul de simplă, dar rezultatul va depăși orice așteptări. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Vă recomandăm să notați rețeta și să pregătiți acest deliciu fantastic, nu veți regreta. Veți obține o conservă deosebită pentru sezonul rece.

 

Ingrediente:

– 1,5 kg de vinete

– 3 ardei dulci de culoare roșie

– 10 căței de usturoi

– 1 ardei iute

– 2 roșii

– mărar și pătrunjel proaspăt

– 2 lingurițe de sare

– 4 lingurițe de zahăr

– 60 ml de oțet 9%

– ulei vegetal

 

Mod de preparare:

1. Spălați vinetele și îndepărtați cotorul. Tăiați vinetele rondele, cu grosimea de 1 cm. Puneți-le într-un bol.

2. Presărați bine rondelele de vinete cu sare, amestecați-le și lăsați-le la temperatura camerei pentru 30 de minute.

3. Scurgeți bine vinetele, ca să înlăturați sucul. Uscați-le cu un prosop de hârtie.

4. Tapetați tava de copt cu hârtie, ungeți-o cu ulei vegetal și aranjați rondelele de vinete. Ungeți și rondelele de vinete cu ulei vegetal.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Pregătiți sosul pentru vinete: curățați toate legumele și spălați verdeața. Tăiați-le în porții de mărimea dorită. Verdeața tăiați-o mărunt. Tocați legumele cu ajutorul unei mașini de tocat carne.

7. Turnați legumele tocate într-o cratiță, adăugați verdeața și potriviți-le cu sare și zahăr. Puneți cratița pe foc, aduceți sosul până la fierbere. Fierbeți sosul timp de 2 minute, apoi turnați oțetul. Amestecați.

8. Așezați rondelele de vinete pe o farfurie.

9. Spălați 3 borcane cu volumul a câte 500 ml fiecare. Uscați-le bine.

10. Așezați gustarea în straturi, precum urmează: rondelele de vinete, apoi sosul picant. Ultimul strat trebuie să-l constituie sosul.

11. Acoperiți borcanele cu capace.

12. Tapetați fundul unei cratițe înalte cu un prosop. Așezați borcanele cu vinetele picante în cratiță și turnați în aceasta apă fierbinte până la umerii borcanelor.

13. Sterilizați borcanele timp de 15 minute de la momentul fierberii.

14. Scoateți cu grijă borcanele din cratiță și capsați-le. Lăsați-le să se răcească.

Notă: La dorință, vinetele pot fi prăjite într-o tigaie cu ulei încins.

 

Poftă bună!

 

Sursa