Aperitive si Gustari

Toți prietenii mei mi-au cerut rețeta. O salată de iarnă cu legume murate, rapidă și simplă

 

 

Toți prietenii mei mi-au cerut rețeta. O salată de iarnă cu legume murate, rapidă și simplă

 

Acest platou de legume pentru iarna este o optiune excelenta pentru a-ti diversifica meniul alimentar in sezonul rece, cand nu exista legume de gradina. Salata are o aromă strălucitoare, proaspătă și arată foarte frumos și apetisant.

 

Ingrediente:

  • castraveți, roșii 2 kg fiecare;
  • ardei gras, 1 kg;
  • ceapă, 600 g;
  • morcovi, 400 g;
  • usturoi, 2 dinți;
  • ardei, câte 7 buc;
  • frunză de dafin, câte 1 bucată mică;
  • umbrele de marar;
  • sare, 1 linguriță;
  • zahăr, 1 lingură;
  • oțet 9% 2 linguri.

 

Mod de preparare:

Sigilez aceasta salata in borcane de un litru, asa ca toate condimentele si ierburile, otetul. Dacă rulați salata în borcane de 500 g, atunci reduceți sarea, zahărul și oțetul de 2 ori.

Tăiem legumele în ordine aleatorie, așa cum faceți de obicei.

Amestecați legumele.

Pune condimentele, usturoiul și ierburile în borcane curate.

Puneti salata in borcane si compactati usor.

Se toarnă sare și zahăr în fiecare borcan, se toarnă oțet și se umple cu apă curată până la vârf.

Acoperiți borcanele cu capace sterilizate și puneți-le într-o cratiță pe un prosop.

Turnați apă rece în tigaie.

Când apa fierbe în borcane și tigaie, se sterilizează timp de 15 minute.

Rulați capacele, întoarceți borcanele și acoperiți-le până se răcesc.

Le depozităm în subsol sau cămară.

Legumele asortate sunt pur și simplu uimitoare, cu gustul natural al salatei de legume proaspete.

 

Pofta buna!

 

 Sursa