Torturi

Tort savuros cu crema de branza si afine

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 13-15 buc. piscoturi
  • 600 – 800 g afine
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 250 g iaurt de fructe (fructe de padure)
  • 5 linguri zahar pudra
  • 250 ml frisca
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 pliculet jeleu
  • pentru insiropare: suc de afine, fructe de padure, compot sau afinata.

 

Mod de preparare:

Spalam si curatam afinele (de frunzulite, coji, etc.) si le lasam la scurs. In cazul afinelor inghetate, vom lasa fructele intr-o strecuratoare  pentru a elimina apa si sucul in exces.

Pregatirea cremei de branza: omogenizam branza de vaci (scursa de zer) cu zahar pudra si iaurtul de fructe.

Adaugam 2 pliculete de gelatina (pregatite dupa retetea de pe ambalaj) si frisca batuta tare. In final adaugam jumatate din cantitatea de afine, omogenizam totul cu grija, miscari de jos in sus pentru a nu distruge fructele foarte mult.

Pregatim o tava cu margine detasabila. Piscoturile le vom inmuia in suc de fructe, compot sau afinata.

Deasupra piscoturilor asezate in tava, punem toata cantitatea de crema, deasupra afinele ramase si jeleul (incolor) pregatit dupa reteta de pe ambalaj.

Lasam tortul de branza la rece, minim 6-8 ore sau peste noapte.

 

Pofta buna !

 

Sursa : buburuzabucatareasa