
Ingrediente:
- ouă – 4 buc.;
- sare – 1/3 linguriță;
- zahăr – 1/2 cană (pahar 240 ml);
- unt topit – 1/3 cană;
- chefir – 1 pahar;
- făină – 2 căni;
- nuci – 1 cană (tocate);
- bicarbonatul de sodiu – 1 linguriță + oțet 1 lingură pentru stingere.
cremă:
- smântână fiartă – 1,5 căni;
- lapte condensat fiert – 1 cană.
impregnare:
- lapte sau smântână lichidă – 1/2 cană;
- lapte condensat – 2 linguri.
Metoda de preparare:
Bateți ouăle cu zahărul și un praf de sare până devin pufoase și ușoare.
Turnați untul topit și chefirul și amestecați. Cerneți făina și frământați aluatul.
Adăugați nucile tocate și amestecați. La final, adăugați bicarbonatul de sodiu, stins cu oțet.
Tapetați o tavă de chec de 36×26 cm cu hârtie de copt, ungeți cu ulei vegetal, turnați aluatul și coaceți la 180°C timp de aproximativ 15 minute.
Răciți prăjitura finită, tăiați marginile pentru acoperirea cu firimituri și tăiați-o în sferturi.
Pentru cremă, bateți smântâna cu laptele condensat fiert până obțineți o compoziție omogenă.
Separat, amestecați laptele și laptele condensat și înmuiați fiecare strat de prăjitură în acesta.
Întindeți crema peste straturi și acoperiți și partea de sus și părțile laterale.
Amestecați firimiturile de tort cu nuci tocate și presărați-le pe margini. Presărați deasupra cremă și un strop de lapte condensat.
Acest tort durează doar 15 minute pentru a fi copt și este fraged, suculent și delicios de parfumat – perfect pentru oaspeții care tocmai sosesc.
Pofta buna!













