Torturi

Tort de mere. Pacat ca se termina asa repede. Un rasfat de la mic la mare

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru blat:

4 oua

4 linguri de zahar

4 linguri de faina

1 praf de sare

Pentru umplutura:

5-6 mere

150g zahar

2 portocale

2 pliculete gelatina

1 fiola esenta de vanilie

Pentru ornat:

200 ml frisca

50 g ciocolata neagra

 

Mod de de preparare:

Bati albusurile spuma cu un praf de sare, adaugu zaharul si bati in continuare pana se topeste acesta din urma. Adaugi treptat galbenusurile si faina amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos.

Torni compozitia intr-o forma de tort si coci la cuptor pentru 35 de minute, dupa care dai sa se raceasca.

Cureti merele, le tai felii subtiri si le fierbi in apa cat sa le acopere impreuna cu zaharul.

Lasi gelatina la inmuiat in 100ml apa, apoi o topesti pe baie de aburi fara sa fiarba. O adaugi in compotul de mere impreuna cu zeama de portocala si esenta de vanilie.
Torni compozitia peste blat si dai la rece sa se intareasca. Decorezi cu frisca si ciocolata rasa.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bensan