Torturi

Tort de mere caramelizate și cremă de delicioasă: Când l-am servit oaspeților, a avut un așa succes încât toată lumea a cerut rețeta!

 

 

Tort de mere caramelizate și cremă de delicioasă: Când l-am servit oaspeților, a avut un așa succes încât toată lumea a cerut rețeta!

 

În acest sezon, pregătiți ceva cu adevărat excepțional și bucurați-vă pe cei dragi. Tortul cu mere caramelizate, combină o cremă delicioasa de mascarpone, un strat delicat de caramel și umplutura aromata de mere.

Dacă căutați rețeta perfectă de tort care să impresioneze nu numai prin aspectul său, ci mai ales prin gustul său, tortul cu mere caramelizate este alegerea potrivită. Urmați pașii noștri detaliați și fiți inspirați să pregătiți un tort care va fi vedeta oricarei mese de sarbatoare.

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 4 ouă
  • Un praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 150 g zahăr
  • 180 g făină albă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 30 g lapte
  • 15 ml ulei de floarea soarelui
  • 80 g nuci caju prăjite (sau orice alte nuci/alune)

Pregătiți aluatul astfel: Bateți ouăle cu un praf de sare, zahăr vanilat și zahăr până obțineți o consistență spumoasă. Încorporați treptat făina amestecată cu praful de copt, laptele și uleiul. La final, adăugați nucile caju mărunțite fin.

Turnați aluatul într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt, și coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute.

Umplutură de mere:

  • 1,2 kg mere
  • Sucul de la 1 lămâie
  • 60 g zahăr
  • 15 g amidon de porumb

Între timp, pregătiți umplutura de mere: Curățați merele, îndepărtați sâmburii și tăiați-le în bucăți mici. Într-un castron, amestecați-le cu sucul de lămâie, zahărul și amidonul de porumb.

Transferați această compoziție într-un vas și fierbeți la foc mediu timp de aproximativ 15 minute până când umplutura se îngroașă. După răcire, tăiați blatul tortului în trei părți egale.

pentru cremă de caramel:

  • 100 g zahăr
  • 100 g smântână fierbinte cu 33% grăsime
  • 25 g unt

pentru cremă de mascarpone:

  • 600 g mascarpone
  • 50 g zahăr
  • 400 g smântână cu 33% grăsime

 

Mod de preparare:

Pentru a pregăti crema de mascarpone, bateți mascarpone-ul cu zahărul până devine cremos. Adăugați treptat smântâna și bateți până obțineți o cremă consistentă.

Întindeți o porție din crema de mascarpone pe stratul de bază al tortului și întindeți umplutura de mere peste. Acoperiți cu stratul intermediar, din nou ungeți cu cremă și umplutura. Acoperiți cu stratul superior și întindeți restul cremei de mascarpone peste întregul tort.

Refrigerați tortul în frigider timp de cel puțin 4 ore.

Pentru crema de caramel, procedați astfel: Topiți zahărul într-un vas până devine caramelizat. Aveți grijă să nu ardeți caramelul. Odată ce caramelul este gata, turnați cu grijă smântâna fierbinte și adăugați untul.

Amestecați până obțineți o cremă fină. Acoperiți crema și lăsați-o să se răcească. Utilizați crema de caramel răcită pentru a decora tortul.

În cele din urmă, ornati tortul dupa bunul plac. Serviți și bucurați-vă de un desert incredibil de bun!

 

Pofta buna!

 

Sursa

 Sursă