Torturi

Tort de banane – Aromat, cremos si tare delicios

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

2 pahare faina

6 oua

1 plic praf de copt

220 gr zahar

320 gr smantana

350 gr lapte condensat

Pentru crema:

4 banane

200 gr lapte condensat

170 gr unt

Pentru decor:

100 gr fulgi de cocos

2 banane mai mici

50 gr fulgi de migdale

Mod de preparare:

Aluat:

Mixeaza ouale cu zaharul, ca sa obtii o spuma densa. Adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, laptele consdensat si smantana. Omogenizeaza. Pune in compozitia ouale batute. Mixeaza bine. Pune cate 1-2 polonice din compozitie in cate o tava coace vreo 15 minute, la 165-170 de grade Celsius (bineinteles, pe rand).

Crema:

Transforma bananele in piure. Mixeaza untul cu laptele condensat. Adauga piureul de banane si omogenizeaza.

Asamblare:

Pune crema din abundenta pe fiecare blat. Foloseste restul de crema pentru partile laterale ale tortului. Decoreaza dupa bunul plac. Baga tortul in frigider pentru aproximativ 2-3 ore.

Pentru aluat:

2 pahare faina

6 oua

1 plic praf de copt

220 gr zahar

320 gr smantana

350 gr lapte condensat

Pentru crema:

4 banane

200 gr lapte condensat

170 gr unt

Pentru decor:

100 gr fulgi de cocos

2 banane mai mici

50 gr fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Aluat:

Mixeaza ouale cu zaharul, ca sa obtii o spuma densa. Adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, laptele consdensat si smantana. Omogenizeaza. Pune in compozitia ouale batute. Mixeaza bine. Pune cate 1-2 polonice din compozitie in cate o tava coace vreo 15 minute, la 165-170 de grade Celsius (bineinteles, pe rand).

Crema:

Transforma bananele in piure. Mixeaza untul cu laptele condensat. Adauga piureul de banane si omogenizeaza.

Asamblare:

Pune crema din abundenta pe fiecare blat. Foloseste restul de crema pentru partile laterale ale tortului. Decoreaza dupa bunul plac. Baga tortul in frigider pentru aproximativ 2-3 ore.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bensan Romania