Ce ziceti de o portie de tort , aromat si cremos care va va incanta papilele gustative. Tot asa am zis si eu, mai da-o incolo de dieta si din cand in cand sa ne mai satisfacem si poftele. Asa ca, pentru voi cu mare drag va scriu reteta.
Ingrediente:
-6 galbenusuri
-250 g zahar pudra
-1 esenta de vanilie
-350 ml lapte
-4 foi gelatina
-500 g frisca
-12 piscoturi
-dulceata de visine
Pentru ornat
-fructe deshidratate , taiate cubulete
-dulceata de visine , dupa gust
Mod de preparare:
Intr-un vas incapator , pui galbenusurile si le freci 5 minute cu zaharul si esenta de vanilie.
Torni laptele si incorporezi pe baie de aburi , pana se ingroasa compozitia.
Iei vasul de pe foc si amesteci pana se mai raceste, apoi adaugi gelatina congorm instructiunilor de pe pachet si frisca batuta.
Omogenizezi toate ingredientele si le lasi la racorit. Torni o patre din crema de vanilie intr-o forma rotunda .
Ungi piscoturile 2 cate 2 cu dulceata dupa gust . Le asezi si torni restul de crema peste ele.
Pui tortul la rece pentru 3 ore. Inainte de servire il rastorni pe un platou si il decorezi dupa imaginatie cu fructe deshidratate si dulceata.
Pofta buna!