Remedii naturiste

A fiert cateva coji de nuci verzi – rezultatul l-a lasat fara cuvinte

 

 

Despre nucile verzi se spune ca sunt simbolul vietii si al fecunditatii, astfel ca despre coaja se stie ca are proprietati uimitoare, datorita faptului ca au un continut ridicat de tanin si iod.

Oamenii de cele mai multe ori decojesc nucile si arunca acea coaja verde, fara sa stie ce rol important are aceasta pentru sanatate.

Pentru a combate afectiuni la nivelul stomacului si infectii intestinale acute, coaja nucilor este foarte indicata.

Noi va propunem un remediu care sa va scape de aceste neplaceri cauzate de stomac. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa luati 300ml de apa in care sa adaugati cinci lingurite de coji de nuci verzi maruntite si pe care sa le lasati la macerat aproximativ 10 ore. La final se strecoara, iar amestecul ramas se fierbe cu 300ml de apa pentru aproximativ cinci minute.

Aceste doua preparate se combina si se consuma un litru din acest amestec.

Ba mai mult, coaja de nuca verde se mai poate folosi si in scopul de a indeparta negii. Timp de o saptamana, zonele in care au aparut negi se freaca cu coaja de nuca de trei ori pe zi. Conform specialistilor aceasta coaja contine substante care au efect antiinfectios, precum taninurile si iodul.

De ce e bine să mănânci o lămâie fiartă înainte să te bagi la somn. Mulți doctori nu știu asta!

Persoanele care consuma lamai fierte isi imbunatatesc sistemul imunitar cu pana la 60%, spun mai multe studii recente.

Lamaile sunt bogate in nutrienti si vitamine esentiale bunei functionari a organismului, dintre care cea mai importanta este vitamina C. Lamaile stimuleaza si imbunatatesc procesul de detoxifiere, au proprietati antivirale si antimicrobiene, previn bolile cardiovasculare si imbunatatesc vederea.

Daca sunt fierte, acestea isi potenteaza beneficiile asupra sanatatii. Asadar, o varianta ieftina si buna pentru a te mentine sanatos este sa fierbi cateva lamai seara si sa le consumi dimineata, la prima ora a zilei. Sistemul imunitar va fi fortificat si vei avea mai multa energie in timpul zilei. Poti adauga si 3 lingurite de miere in oala cu lamai fierte. Mierea, in combinatie cu lamaile, curata intregul tract intestinal, diminueaza pofta de mancare nesanatoasa si stimuleaza digestia.

Cercetatorii britanici au constatat ca persoanele care consuma frecvent lamai au sanse reduse de a suferi de depresie sau anxietate.

Alte beneficii ale consumului de lamai

Ajuta la asimilarea alimentelor care se digera greu.

Ajuta la slabit și calmeaza durerile de stomac dupa o masa ingreunata. Alcalinizeaza apa (reduce nivelul aciditatii acesteia).

Ține radicalii liberi la distanta și combate obezitatea. Îmbunatateste functiile cerebrale și reduce inflamațiile.

Combate constipația și ajută la eliminarea excesului de cafeină din corp.

Si coaja de lamaie se poate consuma, insa e de preferat ca aceasta sa fie fiarta. Coaja de lamaie este bogata in potasiu, mineral esential pentru sanatatea inimii. Vitamina C se regaseste din plin si in coaja de lamaie si ajuta la procesul de curatare a vaselor de sange. Consumul de coaja de lamaie impiedica aparitia afectiunilor inimii si a diabetului.

De asemenea, coaja lamaii contine calciu si este recomandata mai ales persoanelor care au probleme cu arterele si cartilajele.

 

Sursa