Torturi

Tort Cu Crema De Ciocolata Si Trufe

 

 

tort-cu-crema-de-ciocolata-si-trufe

 

 

Ingrediente:

Pentru blat:

8 oua
6 linguri faina
8 linguri zahar
2 linguri cacao
50 gr ciocolata rasa
superesenta de rom

Pentru creama 1:

200 ml frisca lichida
200 gr ciocolata
esenta de rom

Pentru crema 2:

200 ml frisca
200 gr ciocolata alba
Esenta de vanilie

Pentru insiropat:

400 ml apa
6 linguri miere de albine
esenta de cafea
50 ml whiskey

Pentru glazura:

200 ml frisca
50 gr unt
100 gr ciocolata alba
200 gr ciocolata amaruie

Pentru decor:

frunze de ciocolata

Instructiuni:

Blat

1 Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixati impreuna cu 5 linguri de zahar, iar galbenusurile le bateti cu 3 linguri de zahar si esenta de rom, pana ce isi dubleaza volumul. Amestecati spuma de albusuri cu crema de galbenusuri. Incorporati faina amestecata cu cacaua si ciocolata rasa. Puneti compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm, cu inel, tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor, la foc moderat, pana se coace complet. Cand blatul s-a racit taiati-l in trei.

Crema 1

2 Puneti pe baie de aburi, ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca si lasati pana se topeste ciocolata. Incorporati, dupa care lasati la racit. Incorporati esenta de rom si mixati.

Crema 2

3 Urmati acelasi procedeu ca la crema 1, doar ca folositi ciocolata alba si esenta de vanilie

Sirop

4 Amestecati apa cu mierea si fierbeti usor. Adaugati esenta de cafea si dati la rece. Inainte de a insiropa blaturile, aromatizati-l cu wiskey.

Glazura

5 Amestecati ciocolata, frisca si untul, pe baie de aburi, pana obtineti o compozitie omogena si fluida. O folositi in momentul in care veti trece la glasarea tortului.

Asamblare

6 Avem baltul taiat in trei si insiropat bine. Peste primul blat intindeti strat uniform de crema 1, adica cea de ciocolata neagra. Asezati deasupra o foaia de blat. Peste ea veti intinde crema 2, adica cea de ciocolata alba. Puneti cealalta foaie de blat. Nivelati lateralele si fata tortului cu putina crema oprita din crema de ciocolata folosita la umplere, dupa care il dati la rece pentru macar 3 ore. Turnati glazura, nivelati si ornati cu trufe si frunze de ciocolata.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Vreau DOUA Portii