Aperitive si Gustari

Top 6 aperitive excelente din roșii

 

 

 

 

Vrei sa-ți impresionezi musafirii cu niște aperitive delicioase și originale, dar nu vrei să petreci toată ziua la bucătărie? O selecție de 6 aperitive deosebite cu roșii, care nu doar că sunt foarte simplu de gătit, dar sunt și un bun prilej pentru a-ți demonstra creativitatea și bunul gust estetic.

 

1. „INIMIOARE ÎNDRĂGOSTITE”

Tăiați câteva roșii lunguiețe pe diagonală, la un unghi de 45 de grade (se taie aproximativ ⅓ din fiecare roșie). Uniți bucățile mai mari pentru a forma „inimioara” și asigurați cu un bețișor pentru frigărui. Puteți pune una sau mai multe inimioare pe un bețișor. Asezonați romanticul aperitiv cu condimentele preferate, adăugați câteva picături de ulei de măsline și ornați cu frunze de rucola sau mentă.

2. CIUPERCUȚE „SCUFIȚA ROȘIE”

Dacă v-ați cam plictisit de varianta clasică a ciupercuțelor din ouă umplute, puteți opta pentru un aperitiv la fel de gustos și elegant, însă un pic diferit. Pentru a face „piciorușul” ciupercii, trebuie să pregătiți un amestec de: 200 g de brânză de vaci (9% grăsime), 2 linguri de smântână mai grasă, o priză de sare, busuioc și mărar tocate mărunt și un cățel de usturoi mărunțit. Amestecați bine compoziția și modelați „piciorușele” cu mâinile umede. Așezați „piciorușele” pe un platou și acoperiți-le cu „pălărioare” făcute din jumătăți de roșii. La final, decorați „pălărioarele” cu buline de maioneză.

3. „TRANDAFIRI” DIN ROȘII

Pentru acest aperitiv veți avea nevoie de roșii cherry sau roșii obișnuite mai mărunte. Faceți 3-4 tăieturi haotice în roșie (ca niște buzunare), ca să vă iasă 2-3 rânduri. Puneți în aceste „buzunare” câte o felie de cașcaval (puteți folosi felii de brânză topită, mozzarella etc.), formând astfel „petalele” trandafirilor. Asezonați cu sare și piper după gust. Ornați cu felii de somon, rucola și mentă. Adăugați câteva picături de ulei.

4. „TURNULEȚE” DELICIOASE DIN ROȘII, VINETE ȘI DOVLECEI

Prăjiți rondelele de vinete și dovlecei pe ambele părți și coaceți-le apoi, cu puțin ulei, în cuptor timp de 20 de minute. Pregătiți un amestec din: 100 g de brânză topită dată prin răzătoare și busuioc, mărar și un cățel de usturoi tocate mărunt. Formați „turnulețele” alternând felii de roșii, vinete și dovlecei unse cu amestecul de brânză.

5. „CAPRESE” ÎN VARIANTĂ NOUĂ

Clasica rețetă de salată italiană „Caprese” poate fi cu ușurință transformată într-un aperitiv delicios și foarte simplu de preparat. Faceți câteva tăieturi adânci într-o roșie medie, cu un cuțit ascuțit, formând niște „buzunare”. Puneți în fiecare „buzunar” câte o felie de mozzarella și o frunză de busuioc. Așezați compoziția pe un platou, asezonați cu sare după gust și stropiți din abundență cu ulei de măsline extravirgin.

6. „LALELE ROȘII”

Pentru această rețetă potrivite ar fi roșiile lunguiețe. Tăiați transversal în 4 părți partea superioară a roșiilor, imitând „petalele” lalelelor. Scoateți cu grijă miezul. Pregătiți, cu ajutorul blenderului o pastă din brânză degresată și somon sărat (marinat) în proporție de 2:1. Umpleți apoi roșiile cu această pastă. Faceți „tulpinile lalelelor” din foi de ceapă verde.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul.tv