Aperitive si Gustari

Reteta mamei – Parjoale de post cu ciuperci – Au un gust de care nu te mai saturi – Nici nu-ti dai seama ca nu contin deloc carne

 

 

 

Ingrediente:

2 cepe medii

-1 kg ciuperci proaspete

-4-5 linguri ulei de floarea-soarelui

-sare dupa gust

-putin piper negru macinat

-3-4 linguri de amidon alimentar ( 4 oua, daca nu le gatiti de post)

-4-5 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

1. Se spala ciupercile, se taie marunt, apoi se pun la fiert cu putina sare. Strecoara-le cand sunt gata.

2. Amesteca-le dupa aceea cu 3-4 linguri de amidon, 2 linguri de pesmet, piper ,sare si ceapa tocata marunt .

3. Modeleaza din compozitie parjoalele, trece-le prin pesmetul ramas si prajeste-le in ulei incins, pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

 

Pofta buna!

 

Sursa:   Постила sursa