Torturi

Tort ”Luminile Parisului”+ rețeta pentru o cremă fiartă deosebit de fină!

 

 

Tort ”Luminile Parisului”+ rețeta pentru o cremă fiartă deosebit de fină!

 

Tortul dă întotdeauna un sentiment de sărbătoare. De acest desert adorat se bucură atât adulții, cât și copiii. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de tort de ciocolată cu cremă și nuci ”Luminile Parisului”. Acest tort spectaculos este renumit pentru gustul său ispititor. Nu este surprinzător, deoarece are blaturi de nuci și ciocolată, fructe și crema preferată. Desertul aspectuos și foarte gustos este o opțiune excelentă pentru masa festivă!

 

Ingrediente:

2 BLATURI DE CACAO

– 4 ouă

– 1 priză de sare

– 4 linguri de zahăr

– 1 linguriță praf de copt

– 4 linguri de făină cernută

– 2 linguri pudră de cacao

 BLATUL ALB  

– 7 albușuri

– 1 priză de sare

– 12 linguri de zahăr

– 200 g de nuci

– 1 lingură de făină cernută

 CREMĂ

– 7 gălbenușuri

– 200 g de zahăr pudră

– 5 linguri amidon de porumb

– 250 g de unt moale

– 500 ml de lapte

– 2 lingurițe de zahăr vanilat

– 1 lingură suc de lămâie

– 2 banane 

 SIROP 

– 100 ml de apă

– 4 linguri de zahăr

– 2 linguri de rom sau coniac

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul pentru blaturile de cacao: despărțiți albușurile de gălbenușuri. Adăugați în bolul cu albușuri 1 priză de sare și bateți-le, până obțineți o masă spumantă. Imediat adăugați câte 1 lingură de zahăr, amestecând încontinuu, până veți obține o spumă cu vârfuri tari. Apoi, adăugați treptat câte 1 gălbenuș, amestecând bine după fiecare. Omogenizați compoziția.

2. Combinați într-un bol aparte făina cu pudra de cacao. Cerneți ingredientele uscate și încorporați-le treptat în compoziția de ouă. Omogenizați aluatul.

3. Tapetați o formă de copt cu hârtie și turnați 1/2 din cantitatea aluatului în aceasta. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru aproximativ 15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Coaceți similar al 2 blat din aluatul cu cacao.

4. Pregătiți aluatul pentru blatul alb: puneți 7 albușuri într-un bol și adăugați 1 priză de sare. Bateți ingredientele, până obțineți o masă spumantă. Apoi adăugați treptat câte 1 lingură de zahăr. Mixați compoziția până obțineți o spumă cu vârfuri tari.

5. Fărâmițați nucile și prăjiți-le puțin într-o tigaie încinsă uscată. Lăsați nucile puțin să se răcească, apoi combinați-le cu făina cernută. Adăugați treptat ingredientele uscate în bolul cu albușurile bătute. Omogenizați aluatul.

6. Turnați aluatul în forma de copt tapetată cu hârtie. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru aproximativ 20-25 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Pregătiți crema: bateți gălbenușurile cu zahărul pudră și amidonul de porumb într-o cratiță, până veți obține o compoziție omogenă. Apoi turnați laptele și adăugați zahărul vanilat. Amestecați compoziția și puneți cratița pe foc. Fierbeți crema la foc mic, până se va îngroșa. Opriți focul și lăsați crema să se răcească.

8. Adăugați pe porțiuni mici untul moale în cremă și mixați până obțineți o consistență pufoasă. Decojiți bananele și tăiați-le cuburi mici de tot. Adăugați bananele în cratița cu cremă și turnați sucul de lămâie. Amestecați crema aromată.

9. Pregătiți siropul: amestecați apa și zahărul într-o cratiță și puneți-o pe foc. Fierbeți siropul timp de 15 minute la foc moderat. Apoi adăugați 2 linguri de rom și amestecați ingredientele. Opriți focul. Lăsați siropul să se răcească puțin.

10. Asamblați tortul: luați un blat de cacao, puneți-l pe o farfurie plată și ungeți-l generos cu sirop, apoi cu un strat bun de cremă. Acoperiți stratul de cremă cu blatul alb. De asemenea, însiropați-l și ungeți-l cu cremă. Așezați deasupra blatul de cacao, însiropați-l și ungeți-l cu cremă. Ungeți și bordura tortului cu cremă. Decorați tortul după gust, de exemplu cu ciocolată rasă. Dați tortul la frigider pentru 3-4 ore.

11. Serviți cel mai apetisant și delicios tort cu cea mai mare plăcere alături de o cafeluță sau cană cu ceai.

 

Pofta buna!