Torturi

Prăjitură ungurească cu brânză de vaci – un desert deosebit, gustul căruia nu poate fi redat prin cuvinte!

 

 

 

 

Vă prezentăm rețeta unei prăjituri cu brânză mai puțin obișnuită, ce face parte din bucătăria tradițională a Ungariei. Deși aceasta se prepară din cele mai simple și accesibile ingrediente, în rezultat obțineți un desert fascinant, cu aspect deosebit. Este cel mai simplu mod de a transforma o prăjitură simplă cu brânză de vaci într-o adevărată capodoperă culinară, demnă de masa de sărbătoare.

 

 

Ingrediente:

-195 g de făină

-195 g de zahăr

-100 g de unt

-10 g praf de copt

-2 ouă

-500 g brânză de vaci (de 9% sau de casă)

-1 pachețel de zahăr vanilat

-0.5 cutie de lapte condensat

-4 linguri smântână de casă

-50 g de ciocolată neagră

 

 

Mod de preparare:

1. Amestecați făina cernută cu 90 g de zahăr, praful de copt și untul. Cel mai bine e să folosiți un pasator pentru cartofi. Obțineți o masă fărâmicioasă.

2. Bateți ouăle cu brânza de vaci, 105 g de zahăr și zahărul vanilat. Obțineți o masă omogenă. La dorință, puteți adăuga stafide.

3. Tapetați o formă de copt (cu diametrul de 25 cm) cu hârtie. Împărțiți amestecul fărâmicios în 3 părți, iar cel cu brânză – în 2 părți. Aranjați câte un strat din fiecare amestec, alternându-le. Primul și ultimul strat trebuie să-l constituie amestecul fărâmicios.

4. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 50-60 de minute.

5. Amestecați smântâna cu laptele condensat.

6. Topiți ciocolata la baia de aburi sau în cuptorul cu microunde (la puterea de 600 w timp de 2 minute).

7. Scoateți prăjitura din cuptor și turnați peste aceasta amestecul de lapte condensat cu smântână.

8. Turnați ciocolata topită și formați din aceasta un desen, folosind o scobitoare.

9. Lăsați prăjitura să se răcească la temperatura camerei. Dați prăjitura la frigider pentru câteva ore. Doar după ce se va prinde la frigider, îndepărtați forma de copt.

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul