Torturi

Reteta fara coacere: Un desert facut din zmeura proaspata care va iesi in evidenta pe masa ta. Este ușor și are un gust fantastic

 

 

Reteta fara coacere: Un desert facut din zmeura proaspata care va iesi in evidenta pe masa ta. Este ușor și are un gust fantastic

Deserturile sunt o parte integrantă a prânzurilor de duminică sau a adunărilor de familie. Cu toate acestea, dacă ați rămas deja fără idei despre ce să pregătiți, încercați această noutate.

Zilele calde de vară au trecut de mult, așa că este timpul să scoți din congelator rezervele de zmeură pe care le-ai acumulat de-a lungul verii. Asta pentru că este un ingredient ideal pentru deserturile de toamnă, care este perfect pentru fiecare masă. Mai jos ți-am pregătit o rețetă pentru un răsfăț de zmeură, căreia niciun membru al gospodăriei tale sau oaspete în vizită nu i-o va putea rezista. Pregătirea lui este foarte simplă, așa că nu trebuie să vă faceți griji că nu o puteți face.

 

Ingrediente:

  • 250 de grame de zmeură proaspătă sau congelată
  • 80 de grame de zahăr
  • 30 de grame de amidon de porumb
  • 80 de mililitri de suc de portocale (puteți cumpăra gata preparat sau pregătiți manual prin stoarcerea portocalelor).
  •  piscoturi (1 pachet)
  • 150 de grame de brânză ricotta
  • 50 de grame de zahăr pudră
  • 150 mililitri de smântână
  • 15 grame de cacao pudră

 

Mod de preparare: 

1. Adăugați zmeura congelată, zahărul și amidonul de porumb într-o crăticioară. Amestecați și puneți vasul pe foc. Lăsați compoziția să fiarbă încet, până când se va îngroșa. Însă aveți grijă să o amestecați încontinuu.

2. Așezați un rând de pișcoturi la baza formei și periați-i cu suc de portocale. Turnați compoziția de zmeură deasupra și răspândiți-o uniform.

3. Mai așezați un strat de pișcoturi și hidratați-le cu suc de portocală.

4. Amestecați brânza ricotta cu zahărul pudră într-un bol adânc. Apoi turnați smântâna pentru frișcă și bateți ingredientele cu mixerul, până la obținerea unei creme ferme, care ia forma telului.

5. După aceasta, adăugați pudra de cacao și amestecați crema cu o spatulă de silicon.

6. Transferați crema obținută peste pișcoturile din formă și răspândiți-o uniform.

7. Decorați desertul cu ciocolată răzuită și dați-l la frigider pentru 1 oră.

8. Apoi tăiați-l în bucăți porționate și savurați-l cu multă plăcere!

 Poftă bună!

 

 Sursa