Torturi

Prăjitura delicată și delicioasă cu cremă de vanilie este un desert clasic, apreciat pentru moliciunea, textura delicată și aroma bogată și cremoasă

 

 

Prăjitura delicată și delicioasă cu cremă de vanilie este un desert clasic, apreciat pentru moliciunea, textura delicată și aroma bogată și cremoasă

 

Ingrediente:

ouă – 5 buc.;
sare – un vârf de cuțit;
zahăr – 160 g;
făină – 130 g;
amidon – 30 g;
praf de copt – 1,5 lingurițe;
ulei de floarea soarelui – 60 ml.

cremă:

lapte – 500 ml;
zahăr – 100 g;
vanilie – un vârf de cuțit;
gălbenușuri de ou – 2 buc.;
amidon – 2 linguri;
cacao – 2 lingurițe;
unt – 150 g.

 glazură:

lapte – 200 ml;
zahăr – 50 g;
cacao – 40 g;
unt – 20 g;
arahide.

 

Mod de preparare:

Pentru pandișpan, bateți ouăle cu sare și zahăr până se albesc folosind un mixer.

Cerneți făina, amidonul și praful de copt în masa de ouă, frământați aluatul.

Turnați uleiul în aluat, amestecați. Întindeți aluatul pe o tavă de copt, distribuiți-l pe toată suprafața și coaceți la 180 de grade timp de 25 de minute.

Pentru cremă, amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul, amidonul, vanilia și cacaoa într-o cratiță.

Turnați laptele în amestec, gătiți la foc mediu până se îngroașă.

După ce se îngroașă, gătiți timp de 30 de secunde, apoi turnați într-un recipient separat și lăsați să se răcească sub folia de contact.

Împărțiți blatul de pandișpan în două părți, fiecare în 2 blaturi subțiri.

Bateți untul până se albește, adăugați baza de cremă răcită. Înmuiați blaturile cu lapte, ungeți fiecare cu cremă.

Asamblați blatul, ungeți partea de sus și părțile laterale cu cremă.

Pentru glazură, combinați zahărul și cacaoa în lapte, gătiți timp de câteva minute.

O prăjitură delicată și delicioasă cu cremă de vanilie. I-am învățat pe toți prietenii mei cum să o gătească.

Adăugați untul în amestecul fierbinte, amestecați. Întindeți alunele în glazură, ungeți partea de sus și părțile laterale ale prăjiturii cu ea.

Lăsați prăjitura la frigider timp de o oră. Rezultatul este o prăjitură delicioasă și simplă, cu cremă de vanilie.

Aceasta este o alternativă bună la prăjiturile cumpărate din magazin.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/nizhnyy-ta-smachnyy-tort-iz-zavarnym-kremom-navchyla-vsih-podruh-hotuvaty/