Ingrediente:
Blat:
• 6 galbenusuri de ou
• 1 cană de zahăr
• 1 ceasca de lapte
• 1 / 2 cana de ulei (ajung 3linguri)
• 3 linguri de cacao
• 1 praf de copt
• 1 cană de făină (cana de ceai sau “1 cup” englezesc, daca ai pahar de masurat marcat asa)
Crema:
• 6 albuşuri (ca sa iasa o bezea inalta sau 3 albusuri , cu reducerea cantitatii de zahar)
• 18 linguri de zahăr (9 linguri pentru 3 albusuri)
• glazură de ciocolată
Mod de preparare:
1. Bati 6 galbenusuri de ou, 1 cană de zahăr, 1 cana lapte, jumatate cana ulei, 3 linguri cacao, 1 praf de copt şi 1 cană de făină, pui intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o coci.
(Eu am copt-o la foc mediu cca. 12 min. si am incercat-o cu o scobitoare. A fost sufficient si am observat ca si-a dublat volumul).
2. Bateti 6 albusuri cu 18 (eu am pus 21 !) linguri de zahar si puneti peste blat copt si adaugati inca 10 min la copt.
(Aici se pot face niste adaugiri : scoti tava cu blatul copt, ungi cu cca 3 linguri de dulceata si deasupra pui bezeaua. Ca sa iasa crocanta eu coc bezeaua astfel: 10 min. cu usa cuptorului deschisa cam de doua degete (practic, bezeaua se intareste prin deshidratare, iar aburul din albusuri trebuie sa iasa pe undeva, nu ?). Dupa 10 min., intorc tava – adica partea din fundul cuptorului vine in fata – si o mai coc 10 min. Repet ultima operatie.
3. Peste prajitura coapta (aluat + glazura) se pune o glazura subtire de ciocolata.
Glazura de ciocolata: se topesc aprox. 100 gr ciocolata amaruie sau de menaj cu 1 ligura smantana la foc mic; cind devine cremoasa se intinde fara a apasa bezeaua, cu o lama lata de cutit.
Se taie dupa ce se intareaste glazura de ciocolata.
Poftă bună!
Sursa: Dana Budeanu