Torturi

Prajitura cu cirese, capsuni, fructe de padure si mascarpone – Combinatia perfecta pentru un desert spectaculos pe o masa de sarbatoare

 

 

Prajitura cu cirese, capsuni, fructe de padure si mascarpone – Combinatia perfecta pentru un desert spectaculos pe o masa de sarbatoare

 

Ingrediente: 

Blat:

oua – 3 buc.

zahar – 90 g

sare – 1 praf

faina – 90 g

praf de copt – 2 linguri

gem de capsuni – 8 linguri

Crema:

mascarpone – 500 g

smantana pentru frisca – 250 ml

coaja de lamaie – 1 lingurita

zahar vanilat – 8 g

zahar pudra – 60 g

gelatina – 7 foi

capsuni – 500 g

Glazura:

apa – 380 ml

gelatina – 18 g

zahar – 1 lingura

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare, bateti ouale cu un praf de sare si zahar timp de 8-10 minute.

Dupa ce obtineti un lichid mai gros, amestecati faina amestecata cu praful de copt.

Sfat: Cerneti ingredientele uscate in amestecul de oua, astfel incat sa nu existe cocoloase in aluat.

Intindem aluatul uniform pe o tava unsa cu unt si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 12 minute.

Taiati blatul copt in jumatate.

Intindeti jumatate din blat pe tava de copt cu 4 linguri de dulceata de capsuni si pregatiti gelatina.

Inmuiati foile de gelatina in apa timp de 10 minute si incepeti sa pregatiti crema.

Intr-un castron batem smantana cu zaharul vanilat.

Intr-un alt bol, bateti mascarpone cu zaharul pudra si coaja de lamaie, apoi amestecati cu frisca.

Puneti gelatina umflata intr-o cratita, pe care o puneti pe foc pana incepe sa se dizolve.

Apoi amestecati cu o lingura de smantana batuta si incalziti amestecul pana cand ingredientele se combina – acest lucru va dura aproximativ 1 minut.

Apoi, in timp ce amestecati constant, turnati lichidul in crema.

Intindeti crema pe blatul uns cu dulceata de capsuni si acoperiti-o cu a doua parte a blatului.

Ungeti suprafata celei de-a doua parti a blatului cu 4 linguri de dulceata de capsuni si decorati-o cu cirese, capsuni, fructe de padure, curatate si taiate in jumatate.

Acum pregatiti glazura amestecand apa, jeleul si zaharul.

Se incalzeste amestecul 1 minut, apoi se lasa sa se raceasca 5 minute si se toarna peste feliile de fructe.

Pofta buna !

 

Sursa

 Sursa