Desert

Prajitura cu bezea si gem

 

 

 

 

Ingrediente: 

4 oua
10 linguri ulei
10 linguri zahar pentru blat si inca 8 linguri pentru bezea
10 linguri lapte la temperatura camerei (eu am pus 14 pentru ca era prea goasa compozitia)
12 linguri faina
1 plic praf de copt
1 borcan de 400g gem de care vreti voi (eu am pus de caise)
100 g pesmet

 

Mod de preparare :

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la batem cu cele 10 linguri de zahar pana se fac spuma.

Apoi adaugam treptat cele 10 linguri de ulei si batem bine. Se bate cu lingura de lemn sau cu mixerul la viteza mica sa nu se taie.

Apoi, adaugam 2 linguri de lapte si patru de faina. Procedam la fel pana se termina faina (in care am pus la inceput praful de copt) si laptele. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina punem aluatul si dam la cuptor aproximativ 15 minute.

Intre timp batem albusurile cu cele 8 linguri de zahar pana obtinem o bezea spumoasa. Cand blatul este pe jumatate copt, scoatem tava din cuptor, punem peste blat gem amestecat cu pesmet si bezeaua.

Mai dam la cuptor inca aproximativ 10 minute, pana cand bezeaua devine aurie. Cand este gata, se lasa la racit si apoi se taie.

Sfat: ca sa nu se lipeasca bezeaua de cutit, taiati prajitura cu un cutit lat, muiat in apa rece inainte de fiecare taietura.

E o prajitura usor de facut, foarte gustoasa si de efect la orice masa.

 

Pofta buna ! 

 

Sursa :  Forum anticonceptionale