Desert

Prăjitură fără coacere cu pesmeți și cremă fină, care se topește în gură

 

 

Prăjitură fără coacere cu pesmeți și cremă fină, care se topește în gură

 

 

Dacă până acuma mâncați pesmeții așa simpli cum sunt ei, de azi înainte îi veți mânca numai așa! Vă prezentăm o rețetă delicioasă de prăjitură din pesmeți cu cremă fină și glazură de ciocolată. Merită s-o încercați măcar o dată și suntem convinși că o să vă placă.

 Ingrediente:

200 g Pesmeți

Sirop

150 g Zahăr
150 ml Apă

Crema fiartă

200 g Zahăr
200 g Făină
1 l Lapte
1 linguriță Esență de vanilie
50 g Unt

Cremă

200 g Frișcă lichidă 33%
3 linguri Zahăr pudră

Glazură

200 ml Frișcă lichidă 30%
150 g Ciocolată neagră

Mod de preparare:

  1. Preparați siropul: într-o cratiță puneți zahărul la topit. Când se caramelizează turnați apa și amestecați până devine lichid.
  2. Într-o tavă de copt cu dimensiunea (25×30 cm) aranjați un strat de pesmeți, iar peste ei turnați siropul cald, lăsați pentru 5 minute să se îmbibe.
  3. Preparați crema: într-o cratiță puneți zahărul și făina, adăugați treptat laptele și amestecați până obțineți o compoziție fără cocoloașe. Puneți la foc mic și gătiți până devine o cremă groasă. Luați de pe foc și adăugați untul tăiat cubulețe, esența de vanilie, amestecați bine și lăsați la răcit.
  4. Mixați bine crema răcită și o repartizați peste stratul de pesmeți însiropați. Nivelați bine crema și dați la rece pentru 30 de minute.
  5. Bateți frișca lichidă cu zahărul pudră până devine fermă și o distribuiți peste prăjitură. Nivelați bine stratul de frișcă.
  6. Preparați glazura: Într-un bol amestecați ciocolata mărunțită cu frișca lichidă fierbinte, amestecați până se topește toată ciocolata. Lăsați 1 minut la răcit, apoi turnați glazura peste stratul de frișcă, nivelați bine și dați prăjitura la rece pentru minim 6 ore.
  7. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna! 

 

Sursă