Aperitive si Gustari

O rețetă nemaipomenit de GUSTOASĂ și foarte ușoară de MURĂTURI asortate!

 

 

 

 

Pentru că știm că toate gospodinele acum, cu siguranță, au început deja să pregătească deliciile pentru iarnă, noi ți-am pregătit o rețetă formidabilă pentru murături asortate!

 

Ingrediente:

1. conopidă;

2. hrean;

3. morcovi;

4. ardei iuți;

Imagine similară

5. gogonele;

6. usturoi;

7. țelină;

8. varză roșie;

9. frunze de țelină;

10. ardei coarnă;

11. sare și oțet.

 

Mod de preparare:

Pentru început vom spăla bine toate legumele și le vom curăți în caz că este nevoie. Legumele se mărunțesc și se taie în forma pe care o preferați dumneavoastră și familia cel mai mult.

După ce ați tăiat legumele, acestea trebuie așezate în borcane. Încercând să le puneți pe straturi sau să le amestecați pe toate așa cum vă convine mai mult.

Între timp să nu uitați să faceți saramura, și anume în aproximativ 10 litri de apă trebuie să adăugați 250 de ml de oțet și cam jumătate de kg de sare.

Toată apa se fierbe timp de 10 minute în care punem și sarea, iar după ce va fi gata se adaugă și 1/4 litru de oțet. Saramura se toarnă peste legumele așezate în borcane iar murăturile sunt gata!

Încercați neapărat această rețetă și vă veți convinge de gustul nemaipomenit al legumelor pe timp de iarnă, fiind savurate cu tocănițe, cartofi sau alte mâncăruri pentru o cină în familie!

 

Pofta Buna!

 

Sursa: secretelesanatatii