Flori si gradina

O plantă des cultivată în trecut, acum îți poate aduce acum 20.000 de euro pe hectar!

 

 

 

 

In trecut, se cultivau tot soiul de plante, menite să aducă beneficii sănătății oamenilor. Din păcate, multe dintre ele au fost date uitării, însă ce ai face dacă ți-aș spune că un hectar de cultură de ricin, te poate face mai bogat cu 20.00 de euro? Ai pământ la țară? Păi atunci a venit momentul să îl cultivi!

Se pare că, pentru un hectar, trebuie să achiziționezi 30-32 de kilograme de sămânţă de ricin. Deci, costurile ar fi cam acestea:

– 1200 de euro pentru semințe pe hectar,Imagine similară

– 300 de euro pentru pregătirea terenului,

– totalul 1500 de euro.

Bine, asta dacă ai deja terenul pe care poți să cultivi.

Cum îl cultivăm?

În primul rând, trebuie să începi demersurile toamna! Trebuie să ari la 25 cm, însă pe cernoziomurile grele, trebuie să ari la 30 cm. Primăvara, trebuie să pregătești solul prin cu grapa cu discuri, iar înainte de semănat folosești combinatorul, la adâncimea de 9-10 cm.

Nu te speria dacă plouă prea mult! Acumularea unor mari rezerve de apă în sol şi combaterea buruienilor până în ziua semănatului au efect pozitiv asupra răsăririi şi creşterii iniţiale a plantelor de ricin.

La ultima lucrare de pregătire a patului germinativ aplică şi erbicidele antigramineice.

În perioada comunistă, ricinul se cultiva la noi pe suprafeţe întinse, ceea ce înseamnă că bunicii noștri se dedicau acestei culturi, așa că noi de ce nu am face-o?  

Trebuie să îți spun că, suma despre care vorbeam mai sus se obține din vinderea uleiului obținut din semințele de ricin.

Deci, de ce să nu ne cultivăm terenurile? De ce să cumpărăm, cu sume mari, produse aduse în țară, prin import? Solurile noastre sunt încă foarte fertile și foarte căutate, să le folosim noi, înainte de toate!

 

 

Imagini pentru Ricin

 

Sursa: Secretele