Retete de Mancaruri

O mâncare foarte gustoasă cu chiftele gigantice – o rețetă economică de la bunica mea care se prepară într-un timp scurt si care este foarte satioasă

 

 

O mâncare foarte gustoasă cu chiftele gigantice – o rețetă economică de la bunica mea care se prepară într-un timp scurt si care este foarte satioasă

 

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • sare
  • ardei roşu
  • 1 kg carne tocată
  • 2 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 2 morcovi medii
  • 1 ardei roșu
  • pătrunjel și mărar
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 lingură de oțet 9%
  • 2 linguri de ulei
  • 50 ml apă
  • 2 cepe
  • 200 g varză murată
  • 2 castraveți murați
  • 1 ceapă
  • 2-3 linguri de ulei de măsline și piper negru

 

Mod de preparare:

Puneți carnea tocată într-un bol mai adânc.

Spălați și curățați cartofii de coajă, apoi dați-i pe răzătoarea cea mai grosieră. Scurgeți-le de o parte din zeamă, apoi adăugați-le în carnea tocată.

Curățați două cepe și dați-le pe răzătoarea aceea ca și cartofii. Adăugați ingredientele rămase.

Morcovii se prepară în același mod.

Curățați tulpina și semințele ardeiului, apoi tăiați-l în cubulețe mici. Adăugați la restul ingredientelor și amestecați cu o lingură până se omogenizează totul.

Tocați mărunt jumătate de legătură de pătrunjel, apoi adăugați-l la restul ingredientelor.

Treceți cățeii de usturoi printr-o presă sau tocați-i mărunt direct în amestec. Adăugați 2 ouă, 1 linguriță de sare, boia de ardei, piper negru și mărar uscat.

Frământați amestecul cu mâinile până când toate ingredientele sunt distribuite fin.

Din amestecul preparat în acest fel, se formează chiftele mari (așa cum se arată în fotografie). Faceți chiftelele dreptunghiulare și mai groase, apoi aranjați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Aveți grijă să nu le atingeți în tava de copt. Luați o lingură și cu marginea ei laterală faceți mici tăieturi pe suprafața chiftelelor.

Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 30 de minute. În acest timp, cât așteptați chiftelele, pregătiți o marinadă din sare, zahăr, oțet, ulei și apă.

Tăiați ceapa în semiluni și faceți la fel și cu pătrunjelul. Amestecă totul și adaugă niște mărar. Lăsați legumele la marinat timp de aproximativ 30 de minute.

Pe lângă asta, pregătiți varza murată și tocați murăturile și ceapa. Condimentați salata cu puțin ulei de măsline și piper negru.

După coacere, serviți chiftelele cu legumele în marinadă, iar varza cu murături și ceapă ca garnitură.

Garnitura nu este desigur obligatorie, aceasta este doar o sugestie de la bunica mea pentru o garnitură delicioasă și sănătoasă, plină de nutrienți.

 

Poftă bună!

 

 Sursă