Retete de Mancaruri

Cartofi acordeon – o mâncare foarte gustoasă și sățioasă

 

 

Cartofi acordeon – o mâncare foarte gustoasă și sățioasă

 

 

Suntem siguri ca ați preparat multe rețete din cartofi, însă ca aceasta cu siguranță nu ați mai gustat. Vă prezentăm cea mai delicioasă rețetă de cartofi cu cașcaval și șuncă la cuptor. Sunt aspectuoși și extrem de delicioși. Merită neapărat să-i preparați și voi!

Ingrediente:

6 bucăți Cartofi
1 lingură Ulei de masline
1/2 linguriță Sare
150 g Felii de cașcaval
150 g Felii șuncă
400 g Sos bechamel
200 g Cașcaval

Mod de preparare:

  1. Începeți prin a tăia linii paralele pe lungimea fiecărui cartof, folosind două linguri de lemn ca ghidaje (pentru a împiedica cuțitul să taie cartoful până la sfârșit).
  2. Puneți cartofii tăiați într-o tigaie unsă cu ulei. Ungeți cartofii cu ulei de măsline și condimentați-i cu sare. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 50 de minute, până se desfac frumos.
  3. Scoateți cartofii din cuptor și lăsați-i puțin să se răcească. În fiecare adâncitură puneți pe rând câte o felie de cașcaval, iar în următoarea câte o felie de șuncă. Continuați până finisați toți cartofii.
  4. Acoperiți toată suprafața cu sosul bechamel și presărați cu cașcavalul ras. Coaceți-i în cuptor pentru încă 20 de minute, până se rumenesc.
  5. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

 Sursa