Retete de Mancaruri

Muschi de porc cu ciuperci, in sos de brânză gorgonzola, absolut delicios: O reteta pe care toata familia o va iubi!

 

 

Muschi de porc cu ciuperci, in sos de brânză gorgonzola, absolut delicios: O reteta pe care toata familia o va iubi!

 

Muschiu de porc cu ciuperci in sos de branza gorgonzola

 

Ingrediente:

  • 800 g muschi de porc
  • 350 g ciuperci tocate
  • 150 g brânză gorgonzola
  • 500 ml de smântână de gătit
  • 100 ml vin alb
  • 3-4 catei de usturoi

pentru marinata:

  • 1 lingură muștar indian
  • 1 lingură muștar mexican sau francez
  • 2 lingurite maghiran uscat
  • 0,5 lingurite de cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare

 

Mod de preparare:

  • Zdrobiți usturoiul, adăugați celelalte ingrediente în marinadă și amestecați totul bine.
  • Tăiați mușchiul de porc în felii și mângâiați-le ușor cu degetele. Apoi ungeți carnea cu marinada.
  • Prăjiți feliile de carne pe ambele părți în untură. Scoateți carnea din tigaie și prăjiți ciupercile în aceeași tigaie și untură până când apa se evaporă.
  • Se toarnă smântâna și vinul într-o altă tigaie, se adaugă usturoiul tocat și brânza. Se amestecă până se topește brânza, apoi se adaugă ciupercile prăjite.
  • Apoi adăugați feliile de carne prăjite în sos și gătiți totul împreună până se îngroașă sosul. Se condimentează cu piper și sare.
  
Muschiu de porc cu ciuperci in sos de branza

Pofta buna!

 

 Sursa