Aperitive si Gustari

În fiecare toamnă pregătesc cel puțin 15 borcane. Cea mai delicioasă rețetă de salată pentru iarnă

 

 

În fiecare toamnă pregătesc cel puțin 15 borcane. Cea mai delicioasă rețetă de salată pentru iarnă

 

Uneori vrei să lași o salată pe jumătate mâncată pentru mâine, poimâine sau chiar să o păstrezi pentru 7-10 zile. Cu toate acestea, acest fel de mâncare se deteriorează rapid și își pierde gustul original.

Gândește-te, cât de des arunci după Anul Nou Olivier pe jumătate mâncat sau Hering sub o haină de blană după vacanță? Dacă acest lucru se întâmplă des, atunci merită să înlocuiți aceste salate.

De exemplu, există o salată murată care poate fi păstrată într-un borcan. Nu se strică, dar arată prezentabil și gustos.

 

Ingrediente:

  • Castraveți – 1 kg;
  • Morcovi – 300 g;
  • Ceapa – 300 g;
  • Roșii – 1 kg;
  • Piper – 300 g;
  • Varză – 300 g;
  • Mărar – o legatură;
  • Sare – 2 linguri;
  • Zahăr – 100 g;
  • Ulei vegetal -150 ml;
  • Esență de oțet 70% – 1 lingură.

 

Mod de preparare:

Tăiați castraveții și morcovii în rondele subțiri, tăiați ceapa în jumătate de rondele. Tăiați roșiile în sferturi și puneți legumele într-un castron obișnuit de salată.

Se toaca marunt varza si mararul si se adauga in amestecul de legume. Curatam ardeii gras de interior, ii taiem in jumatati de rondele si ii adaugam in salata.

Se presară masa vegetală cu sare, zahăr granulat, se adaugă ulei vegetal și esență de oțet. Amestecați bine salata și acoperiți cu folie alimentară.

Lăsați salata la temperatura camerei timp de 3 ore. Apoi puneți salata în borcane și compactați-o. Udăm blaturile cu sucul care a fost eliberat în acest timp.

Închideți borcanele cu capace și sterilizați timp de 25 de minute. Întoarceți borcanele și acoperiți cu un prosop, lăsați până se răcește.

Se dovedește a fi o frumoasă salată, murată pentru iarnă. Aceasta este o soluție universală pentru cină și pentru masa de sărbători.

 

Pofta  buna!

 

 Sursa