Aperitive si Gustari

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

 

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

 

Fabulosul cotlet de porc în coajă de ceapă, o alternativă la cârnații și bucatile de carne din magazine! Se prepară simplu, fără bătaie de cap și este foarte gustos!

Un astfel de cotlet este o alternativă excelentă la cârnați și alte felii de carne cumpărate din magazin! Carnea este mai întâi fiartă în coajă de ceapă, apoi se răcește treptat în ea și se îmbibă cu arome. Acest proces o face deosebit de aromată și gustoasă!

 

Ingrediente:

  • Cotlet de porc
  • Coajă de ceapă – cu cât mai mult, cu atât mai bine
  • Sare 1,5 linguri pentru 2 litri de apă (după gust)
  • Piper negru boabe 7-8 buc.
  • Piper boabe aromat 5-6 buc.
  • Frunză de dafin 1 buc.
  • Un pumn de usturoi

Pentru uns:

  • Usturoi 1 căpățână
  • Piper negru 1 lingură.
  • Piper roșu iute 0,5 linguriță.

 

Mod de preparare:

Într-o oală cu apă, adăugați sare, puneți pe foc și aduceți la fierbere. Apoi adăugați piperul negru boabe, piperul aromat, frunza de dafin, coaja de ceapă spălată și aduceți din nou la fierbere.

După fierbere, puneți cotletul în oală, acoperiți cu un capac și fierbeți timp de 40 de minute la foc mic.

După 40 de minute, întoarceți cotletul, adăugați un pumn generos de usturoi, acoperiți cu capacul și continuați să fierbeți la foc mic timp de încă o oră și jumătate.

Chiar dacă aveți o oală mare și înaltă, tot trebuie să întoarceți cotletul, deoarece tinde să plutească în timpul fierberii.

După fierbere, scoateți oala de pe foc și lăsați cotletul să se răcească în supa respectiva până la temperatura camerei. Mie îmi ia aproximativ 3-4 ore.

După răcire, scoateți-l, îndepărtați coaja de ceapă de pe suprafață și uscați cotletul cu un prosop de hârtie.

Frecați generos cotletul pe toate părțile cu un amestec de usturoi ras, piper negru măcinat și piper roșu iute. Apoi înfășurați-l în câteva straturi de pergament și puneți-l în frigider pentru cel puțin 12 ore, dar este mai bine să-l lăsați pentru o zi.

Când îl desfășurați, aromele umplu întreaga bucătărie atât de mult încât nu va puteti abtine sa nu-l gustati.

Carnea este incredibil de aromată și foarte gustoasă! Pur și simplu minunat pe sandvișuri! Și în general, face o gustare excelentă pentru orice ocazie. Noi prăjim ouă cu această carne dimineața, o mâncăm pe sandvișuri cu muștar și o facem și ca platou de sărbătoare. Foarte gustoasă! Pregătiți și încercați această rețetă excelentă și verificată în timp!

 

Pofta buna!

 

 Sursă