Ingrediente:
- făină – 200 g;
- unt – 100 g;
- gălbenușuri – 2 buc.;
- smântână – 50 g;
- sare – 1 vârf de cuțit;
- nuci – 50 g;
- oua - 2 buc.;
- zahăr – 100 g;
- zahăr vanilat – 1 lingură;
- amidon de porumb – 1 lingură;
- acid citric – 1/4 linguriță.
Mod de preparare:
Frecați făina cu unt rece, adăugați gălbenușurile, smântâna și sarea peste firimituri. Frământați aluatul și formați o bilă mare, nelipicioasă.
Împărțiți aluatul în bucăți cu o greutate de 23-25 de grame. Lăsați biluțele la frigider timp de 1 oră sub celofan.
Tocați nucile cu un cuțit. Albușurile se amestecă cu zahărul vanilat și amidonul de porumb, se bat până se fac spumă.
Turnați treptat zahărul peste albușuri și bateți până când amestecul devine alb și stabil.
Turnați amidonul în acest amestec, continuați să amestecați, adăugați nucile în bezea.
Rulați fiecare bilă în straturi rotunde și subțiri de aluat. Împărțiți cercurile în 5 sectoare și așezați o linguriță de bezea în mijloc.
Colectăm sectoarele în partea de sus a bezelei, îndoim ușor capetele și formăm flori.
Coaceți fursecurile la 200 de grade timp de 10-12 minute.
Rezultatul este o prăjitură neobișnuită din aluat cu bezea în formă de trandafiri. Pentru a termina, puteți presăra desertul cu zahăr pudră.
Pofta buna!