Panificatie

Fursecuri fragede umplute cu lapte condensat – absolut delicioase!

 

 

Fursecuri fragede umplute cu lapte condensat – absolut delicioase!

 

Astăzi preparăm biscuiți delicioși cu lapte condensat fiert. Ușor, simplu și rapid. Pentru a-i pregăti, avem nevoie doar de cele mai simple și accesibile ingrediente.

Ingrediente:

  • Unt – 120g
  • Gălbenușuri de ou – 2
  • Zahăr – 50g
  • Zahăr vanilat – 8g
  • Lapte – 30ml
  • Un vârf de sare
  • Amidon de porumb – 120g
  • Praf de copt – 6g
  • Făină – 170g

Umplutură:

  • Lapte condensat fiert
  • Fulgi de cocos

Mod de preparare:

Așadar, am 120g de unt foarte moale pe care trebuie să-l batem cu două gălbenușuri de ou până obținem o masă spumoasă.

Acum, adăugăm 50g de zahăr și 8g de zahăr vanilat și le combinăm cu untul și zahărul. Apoi reducem viteza mixerului și turnăm în fir subțire 30ml de lapte fierbinte.

Amestecăm masa rezultată,

adăugăm un pic de sare,

120g de amidon de porumb,

6g de praf de copt și

170g de făină cernută.

Începem să frământăm aluatul cu o spatulă, apoi continuăm să lucrăm cu mâinile.

Ingredientele uscate se încorporează rapid în cele lichide. Aluatul devine foarte moale, delicat și nu se lipește de mâini.

Vom întinde aluatul pe hârtie de copt. Presărăm ușor făina pe ea, punem aluatul și îl întindem într-un strat cu o grosime de 5-6 mm.

Transferăm aluatul, fără a scoate hârtia, pe o suprafață plană și o punem la frigider timp de 10 minute. Aluatul se va răci și va fi mult mai ușor de lucrat, nu se va rupe și va fi moale.

Acum, din aluatul răcit, tăiem cercuri cu un diametru de 6-6,5 cm. Am folosit o formă de tăiere în formă de inel, dar puteți folosi și un pahar obișnuit de dimensiunea potrivită.

Cercurile sunt perfect regulate și nu prea subțiri. Adunăm bucățile de aluat într-o bila, îl întindem și tăiem încă o serie de cercuri.

Așezăm biscuitii pe o tavă de copt căptușită cu hârtie pergament. Coacem într-un cuptor preîncălzit la 170 de grade Celsius timp de 10-11 minute.

Nu vă așteptați ca biscuiții să se rumenească în partea de sus. Ei vor rămâne deschiși la culoare, iar partea de jos va fi ușor maro deschis.

Prima serie de biscuiți este gata; scoateți-i din cuptor și lăsați-i să se răcească complet. Apoi, puneți cea de-a doua tavă cu piese în cuptor.

Din această cantitate de aluat, veți obține 24 de biscuiți. Tot ce rămâne este să-i lipiți împreună. Pentru asta, pun lapte condensat fiert într-un sac de patiserie. Pentru a lucra mai ușor cu el, scoateți-l din frigider din timp: începeți să faceți aluatul și puneți laptele condensat pe masă să se încălzească.

Asamblați biscuiții. Puneti uniform lapte condensat pe prima parte și lipiti-o cu a doua parte.

Acum, ungeți ușor marginile biscuiților cu lapte condensat și presărați această parte cu fulgi de cocos. Faceți același lucru și cu ceilalti biscuiti.

Biscuiții delicioși, sfărâmicioși, delicați, care se topesc în gură, sunt gata pentru a fi savurați alături de ceai. Dacă nu aveți lapte condensat fiert la îndemână, puteți folosi orice gem dens.

 

Pofta buna!

 

 Sursa