
Ingrediente:
- 500 g faina de grau
 - 100 g chefir
 - 10 g zahăr vanilat
 - 200 g zahăr
 - 500 g branza de vaci
 - 100 g stafide
 - 3 oua
 - 5 g sare
 - 10 g praf de copt
 - 100 ml ulei
 - 2 linguri amidon
 - 150 g zahăr pudră
 
Mod de preparare:
1. Adăugați în făină 0,25 linguriță de sare, 5 g de vanilie și praf de copt, amestecați cu telul.
2. Într-un castron mare separat, amestecați uleiul de porumb și 150 g zahăr, apoi turnați chefirul, bateți 2 ouă, amestecați până se omogenizează.
3. Cerneți treptat amestecul de făină în lichid și frământați într-un aluat elastic. Pune-l într-o pungă și pune-l la congelator pentru 20 de minute. Între timp, pregătiți umplutura.

4. Se amestecă brânză de vaci, 2 linguri. acest. zahăr, 5 g vanilie, 0,25 linguriță sare, amidon și 1 ou. Se amestecă până se omogenizează, apoi se adaugă stafidele.

5. Stropiți suprafața de lucru cu făină (sau folosiți un covor de silicon). Scoateți aluatul din congelator, împărțiți-l în 3 părți.
Întindeți prima parte și puneți o treime din umplutură într-o fâșie la aproximativ 2 cm de marginea mai lungă. Tăiați aluatul rămas, așa cum se arată în fotografie.
Rulați și întăriți aluatul. Pentru frumusețe , puteți peria cusăturile cu ou bătut.


Poftă bună!













