
Acest preparat este adesea asociat cu sărbătorile și reuniunile de familie, când doriți să vă răsfățați cei dragi cu ceva special și de neuitat.
Procesul de preparare a prăjiturii cu budincă de ciocolată nu este atât de complicat, fiind accesibil chiar și bucătarilor începători.
Prăjitura cu budincă de ciocolată oferă, de asemenea, mult spațiu pentru creativitate.
Puteți experimenta cu arome și texturi adăugând diferite toppinguri, cum ar fi fructe de pădure proaspete, frișcă sau înghețată, făcând acest desert și mai atrăgător pentru invitați.
Ingrediente:
budincă:
lapte – 500 ml;
zahăr – 40 g;
amidon de porumb – 40 g;
vanilie – un vârf de cuțit.
aluatul de ciocolată:
ouă – 4 buc.;
sare – un vârf de cuțit;
zahăr vanilat – 8 g;
zahăr – 160 g;
lapte – 110 ml;
unt – 160 g;
făină – 200 g;
cacao – 40 g;
praf de copt – 12 g;
dulceață de caise – 150 g;
migdale – 100 g.
cremă:
smântână rece – 200 ml;
zahăr vanilat – 8 g;
zahăr pudră – 15 g;
agent de îngroșare pentru cremă – 8 g.
Mod de preparare:
Pentru budincă, încălziți 350 ml de lapte într-o cratiță și aduceți la fierbere.
Turnați amidonul, vanilia și zahărul într-un bol, adăugați laptele rece și amestecați.
Turnați amestecul în laptele clocotit și gătiți până se îngroașă.
După ce se îngroașă, gătiți budinca timp de 30 de secunde.
Pentru aluat, amestecați ouăle cu sare și zahăr vanilat, bateți cu un mixer până se formează spumă.
Turnați zahărul în amestecul de ouă în porții, continuați să bateți cu un mixer.
Turnați laptele și untul topit în amestec, bateți până când produsele sunt combinate.
Într-un recipient separat, amestecați făina cu cacaoa și praful de copt, turnați-le în amestecul de ouă și frământați aluatul.
Așezați aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Întindeți budinca peste aluat.

Faceți mici șanțuri cu o scobitoare, astfel încât budinca să se amestece în aluat.

Coaceți pandișpanul la 175 de grade timp de 40-45 de minute.

Pentru cremă, combinați crema, zahărul vanilat, zahărul pudră și agentul de îngroșare și bateți până se formează vârfuri tari.
Ungeți partea de sus a prăjiturii cu gem și acoperiți partea de sus și părțile laterale cu cremă, presărați cu fulgi de migdale.


Se pare că este un tort de ciocolată cu budincă interesant.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/znamenytyy-shokoladnyy-pyrih-iz-pudynhom/













