
Ingrediente:
ouă – 3 buc.;
sare – un vârf de cuțit;
zahăr – 120 g;
făină – 90 g;
cacao – 30 g;
ulei de floarea soarelui – 2 linguri.
cremă:
ou – 1 buc.;
amidon de porumb – 30 g;
lapte – 250 ml;
zahăr vanilat – 16 g;
unt – 180 g;
lapte condensat – 160 g.
glazură:
zahăr – 3 linguri;
cacao – 3 linguri;
smântână – 3 linguri;
unt – 40 g.
Mod de preparare:
Bateți ouăle cu un mixer, adăugați sarea și zahărul și bateți până obțineți o compoziție fină și albă. Cerneți făina și cacaoa în amestecul de ouă și frământați aluatul de pandișpan.
Turnați ulei în aluatul de pandișpan, amestecați. Turnați aluatul într-o tavă de copt cu diametrul de 20 cm și coaceți la 170 de grade timp de 35 de minute.
Pentru cremă, amestecați oul și amidonul de porumb într-o cratiță. Turnați laptele în amestec și aduceți la fierbere la foc mediu până se îngroașă, apoi adăugați zahărul vanilat.
Transferați baza de cremă într-un bol, acoperiți cu folie alimentară și dați la frigider.
Împărțiți pandișpanul în 2 turte egale.
Bateți untul moale cu un mixer, turnați laptele condensat. Când tot laptele condensat a fost încorporat în unt, puteți adăuga baza de cremă în amestec și bateți până obțineți o compoziție omogenă.
Așezați un strat de tort într-un inel de patiserie, întindeți toată crema pe el și acoperiți stratul de cremă cu al doilea strat de tort.
Sigilați inelul cu folie alimentară și puneți prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Pentru glazură, amestecați zahărul și cacaoa într-o cratiță, adăugați smântâna și untul, gătiți glazura timp de 5 minute.
Turnați glazura fierbinte pe prăjitură, întinzând-o pe întreaga suprafață.

De asemenea, puteți decora tortul cu ciocolată. Rezultă un delicios tort de casă.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/nahadue-spravzhne-plombirne-morozyvo-hotuyu-tort-plombir/













