Aperitive si Gustari

E crocanta chiar si dupa un an. Varza murata are un secret

 

 

E crocanta chiar si dupa un an. Varza murata are un secret

 

Varza murată este un fel de mâncare sănătos pe care mulți oameni îl neglijează. Există un mit conform căruia o astfel de varză elimină toate vitaminele și mineralele, ceea ce face ca gustarea de legume să fie inutilă.

Cu toate acestea, varza murata adevarata retine vitamina A. Aceasta vitamina poate fi transferata iarna prin consumul de varza murata. Apoi multe boli, inclusiv deficitul de vitamine, devin necunoscute.

Este important doar să înveți cum să prepari corect varza murată. Nu este greu, principalul lucru este să cunoști rețeta.

 

Ingrediente:

  • Varză – 1 kg;
  • sare grosieră neiodată – 25 g;
  • Morcovi – 50 g.

 

Mod de preparare:

Scoateți tulpinile din varză și tăiați-le în bucăți mari. Cântărim piesele pentru a calcula în continuare corect adăugarea de sare.

Maruntiti bucatile de varza si asezati-le intr-un castron. Se rad morcovii decojiti pe razatoarea grosiera. Se cântărește sarea în proporții egale cu masa verzei.

Pentru 1 kg de varză se adaugă 25 de grame de sare.

Se toarnă sare în varză, se amestecă și se stoarce ușor.

Adăugați morcovi în amestecul de varză.

Pentru 1 kg de varză veți avea nevoie de 10 grame de morcovi.

Lăsați amestecul timp de 30-40 de minute și apoi puneți-l în borcane. Compactați cu grijă amestecul de varză în borcane.

Se acopera borcanele cu varza cu capace si se lasa 12 ore.

Dimineața, străpungeți masa de varză, astfel încât gazul să iasă de jos.

Repetăm ​​o procedură similară la fiecare 12 ore timp de 3 zile.

După timpul specificat, presati varza în interiorul borcanului cu capace, lăsând sucul la suprafață.

Datorită acestei acțiuni, varza va fi mereu în saramură. În caz contrar, poate deveni moale și fără gust. Mama mi-a spus acest secret.

Mai rămâne doar să acoperiți borcanele cu capace și să le duceți într-un loc răcoros.

Această varză se dovedește a fi cu adevărat sănătoasă și gustoasă. Reteta este destul de rapida, varza se lasa la fermentat doar 3 zile.

 

Pofta buna!

 

Sursa