Aperitive si Gustari

De ce este bine să consumăm piersici

 

 

 

 

Nu mai este un secret pentru nimeni că piersicile sunt foarte gustoase. Trebuie completată această idee cu alte câteva inflormații. Aceste fructe conțin foarte multă apă, adică 95%, și mai sunt și foarte bune pentru sănătate.

La început aceste fructe se cultivau doar în China, dar din fericire, despre ele s-a cunoscut și în restul lumii. Astfel că acum ne putem și noi bucura de gustul, dar și de beneficiile pentru sănătate.

Datorită acestor fructe minunate nu vei maisimți deshidratarea. De aceea ele se coc anume vara. Conțin destul de puțin zahăr, dar și acizii organici se găsesc în piersice în cantități normale.

De exemplu, 100 de grame conțin doar 40 de calorii. Din fericire le poți consuma și în salate sau în compoturi, nu numai crude.

De asemenea piersicile conțin foarte multe fibre, datorită cărora dogestia are loc fără probleme. Sunt fructe foarte potrivite pentru persoanele care suferă din cauza constipației.

Ba chiar mai mult, pentru că sunt atât de bune pentru sistemul digestiv, le pot consuma inclusiv bebelușii atunci când încep să mănânce mai diversificat. În persici se găsește în cantități mari și combinația dintre zinc și magneziu care este foarte potrivită în lupta contra stresului.

Ajută sistemul nervos să funcționeze mai bine. Datorită acestor fructe delicioase ne mai putem calma și putem scapa printre altele și de stările de anxietate.

Cei care știu că au probleme cu rinichii pot să folosească piersicile pentru că îi ajută atunci când au pietre sau alte infecții care afectează aceste organe vitale.

Desigur, piersicile sunt niște surse foate bune de vitamine, printre care și vitamina C. Cele medii au aproximativ 10 grame din această vitamină atât de importantă pentru buna funcționare a organismului.

Ceea ce reprezintă aproximativ 12% din cantitatea necesară într-o zi pentur o persoană sănătoasă.

Datorită acestui procentaj este protejat sistemul imunitar, dar și acneea este ținută sub control. Piersicile previn inclusiv bolile care afectează sistemul respirator.

Carotenul pe care îl conțin aceste fructe minunate este bun chiar și în prevenirea unor tipuri de cancer.

Vitamina A este foarte potrivită în cazul mai multor probleme pe care le poate avea pielea. Și desigur, așa cum este știut dintotdeauna, ajută și pentru tratarea bolilor de ochi.

Oamenii care nu pot tolera foarte bine glucoza și au tensiunea arterială peste normă suferă de așa zisul sindrom metabolic. Aceștia mai au de asemenea și foart mult țesut adipos în zona abdomenului.

S-a făcut un studiu și în urma lui s-a ajuns la concluzia că piersicile nu trebuie să lipsească din meniul celor care sunt diagnosticați cu această boală.

Compușii din piersici au proprietăți antiinflamatoare și antidiabetice, aceștia și nu numai fac ca piersicile să îi ajute și pe cei care suferă din cauza bolilor cardiovasculare sau a celor de inimă.

Piersicile ajută chiar și la tratarea reumatismului sau a gutei.

Dar chiar și dacă nu suferi de niciuna dintre toate aceste afecțiuni enumerate până acum, poți să mănânci cât mai multe fructe, măcar pentru gustul și pentru mirosul lor.

Mai ales că sunt fructe destul de sensibile care nu rezistă mult timp după ce se coc.

 

Sursa: Virale.ro