Aperitive si Gustari

Dacă aș fi știut că sunt asa delicioase, aș fi pregătit mai multe borcane. Un aperitiv gustos și aromat făcut din gogonele

 

 

Dacă aș fi știut că sunt asa delicioase, aș fi pregătit mai multe borcane. Un aperitiv gustos și aromat făcut din gogonele

 

Un aperitiv gustos și aromat făcut din roșii verzi este de multă vreme popular printre iubitorii de preparate sărate. Roșiile necoapte în sine au un gust foarte original, iar dacă adăugați usturoi, verdeața și ardei iute, se dovedește pur și simplu uimitor.

 

Ingrediente:

gogonele, 1,5 kg;

ceapa, 3 buc;

ardei dulce, 400 g;

usturoi, 80 g;

ardei iute, 1 bucată;

verdeaţă;

coriandru, 1 linguriță;

sare, 1 lingura;

zahăr, 3 linguri;

piper negru;

oțet 6%, 150 ml sau 9%, 100 ml;

ulei vegetal, 100 ml.

 

Mod de preparare:

Spalam rosiile, scoatem tulpina si le taiem in 2 parti; daca sunt foarte mari, atunci in 4 felii.

Se macină ardeii dulci, usturoiul și ardeiul iute, verdeața cu ajutorul unui blender.

Tăiați ceapa rondele și amestecați-o cu roșiile.

Adaugati dressingul tocat, sare, zahar, coriandru, otet si ulei vegetal, piper.

Amesteca.

Se lasa 2 ore, amestecand totul din cand in cand.

Puneti salata in borcane curate si adaugati sucul ramas.

Acoperiți borcanele cu capace și puneți-le într-o cratiță pe un prosop. Se toarnă apă caldă până la umerasele borcanelor și se sterilizează din momentul fierberii timp de 35 de minute.

Se rastoarna si se lasa la racit, se pastreaza la pivnita sau camara.

Puteți regla singur cantitatea de usturoi și ardei iute.

Pofta buna! 

 

Sursa