Aperitive si Gustari

Cum prepari un cașcavalul de casă bun, ieftin și foarte sănătos

 

 

 

 

Cine ar fi crezut ca si cascavalul poate fi preparat in casa, intr-un timp scurt si fara adausuri si sa aiba gust mult mai bun ca in magazin.

Prezentam aceasta reteta pentru toti iubitorii de cascaval, care vor sa manance ceva natural, bun si sanatos in acelasi timp. Reteta este foarte simpla . Trebuie doar sa faceti rost de lactate de tara, naturale: lapte de vaca si branza de vaca, ambele proaspete.

 

Ingrediente:

• 1 litru de lapte

• 500 g de branza de vaci

• 60 g de unt

• 1 lingurita de sare

• 1 lingurita de bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare:

Faramitati bine branza de vaci, cu mainile curate sau cu o furculita. Puneti-o intr-un recipient curat si adaugati laptele. Amestecati bine , apoi puneti vasul pe foc.

Cand incepe sa fiarba se indeparteaza repede vasul pe foc si strecurati amestecul printr-un tifon curat in alta oala. Adaugati peste branza strecurata untul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Puneti vasul pe foc si lasati amestecul sa fiarba inca 10 minute, la foc mic , mestecand mereu pana obtineti un amestec cremos si omogen fara bucati de branza in el.

Cand compozitia a devenit omogena, turnati-o intr-o forma rotunda sau in ce forma doriti.

Acoperiti forma cu o folie de plastic si dati-o la rece. Lasati cascavalul 1-2 zile, pentru a se intari bine. Il puteti taia felii sau rade pe razatoare.

Daca va place cascavalul putin mai sarat sau mai iute, puteti adauga putina branza de oaie, doar pentru gust. Se pot adauga si plante aromatice, una dintre cele mai agreate in branza este chimenul. Mulți oameni iubesc brânza cu semințe de chimen. Putem incerca si acest experiment.

 

Sursa: egymasert.net