Ingrediente:
-3 galbenusuri
-1 cana untura
-1 cana smantana
-zeama de la ½ lamaie
-faina cat cuprinde aproximativ 3 cani
-sare
Mod de preparare:
Pui untura intr-un castron cu putina sare, galbenusurile si zeama de lamaie. Amesteci bine, dupa care pui smantana si faina, astfel incat sa obtii un aluat care poate fi modelat.
Framanti putin aluatul si il imparti in 5 parti egale. Intinzi fiecare bucata cu sucitorul, cat se poate de subtire, pe masa presarata cu faina. Ungi fiecare bucata cu cate o lingura de untura topita, apoi rulezi , impachetezi in folie si il pastrezi asa pana a doua zi.
Scoti din frigider cate o rulada si tai bucati de un deget grosime, apoi le asezi cu taietura in jos si apesi cu dosul palmei, dupa care intinzi subtire fiecare bucata si o umpli cu gem, rahat sau nuca. Le coci 15 minute si le pudrezi calde cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Sursa: Sufletul Romaniei