Panificatie

Cornulețe cu rahat – Fragede și gustoase, ca la mama acasă

 

 

Cornulețe cu rahat – Fragede și gustoase, ca la mama acasă

 

Aceasta este o reteta clasica care cu siguranta am mai gustat-o la mama sau la bunica acasa. Eu ador sa prepar aceasta reteta cu ocazia sarbatorilor. Sunt micute, dragute si delicioase. Vom umple cornuletele cu rahat ca sa pastram reteta clasica.

 

Ingrediente:

  • 150 g unt sau margarina sau untura
  • 100 g smantana, 2 oua
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 350 g faina
  • un plic de zahar vanilat
  • zahar pudra
  • 200 g rahat

 

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol vom amesteca untul, sarea, galbenusurile si esenta de vanilie. Vom amesteca pana la omogenizare. Peste acestea vom adauga smantana si zaharul vanilat. Vom adauga faina cernuta treptat in compozitie. Amestecam pana cand compozitia se va intari si va rezulta un aluat. Vom framanta aluatul bine pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. Aluatul este gata.
  2. Vom pune aluatul intr-un vas pe care il vom acoperi cu folie alimentara si il vom lasa timp de 30 de minute la frigider.
  3. Intre timp vom taia rahatul in bucatele.
  4. Vom soate aluatul din frigider si il vom intinde pe o suprafata pe care am presarat faina.
  5. Cu ajutorul unei farfurii mari vom decupa aluatul intr-o forma rotunda. Aceasta forma o vom taia in triunghiuri pana la terminarea aluatului. Infiecare triunghi vom adauga cate o bucatica de rahat dupa care le rulam.
  6. Intre timp vom preincalzi cuptorul la 170 g.
  7. Vom pregati o tava, tapetata cu hartie de copt in care vom adaga cornuletele. Tava o vom pune in cuptor timp de 25 de minute. Cand cornuletele sunt gata le scoatem si presaram peste zaharul pudra.

Cornuletele sunt gata!

 

Pofta buna!

Cornulete cu rahat | Dulciuri | Reteteculinare.RO

 Sursă