Aperitive si Gustari

Conservarea roșiilor pentru iarnă — încă o metodă simplă și foarte utilă!

 

 

Cum arăta Gina Pistol în tinerețe! La 18 ani, era urâțică, plinuță și lucra ca vânzătoare într-un chioșc din Roșiorii de Vede

 

Una dintre metodele simple de conservare a roșiilor este congelarea. În acest fel roșiile nu-și pierd calitățile gustative. Din ele pot fi preparate o mulțime de feluri de mâncare, cum ar fi diverse sosuri, prăjeli, pizza și chiar și salate.

Ingrediente:

-roșii spălate și uscate;

-pungi pentru congelarea alimentelor (rezistente, să nu se rupă ușor și să nu permită pătrunderea aerului);

-un pai.

Mod de preparare:

1.Puneți câte o porție de roșii (3-4 bucăți sau mai multe, în funcție de numărul, de care aveți nevoie la o masă) într-o pungă de plastic, fără să le suprapuneți.

2.Apoi, folosind paiul, scoateți aerul din pungă, creând un spațiu vid în interiorul ei.

3.Legați punga și dați-o la congelator.

4.În timpul iernii decongelați roșiile și folosiți-le: dacă le veți lăsa puțin să se decongeleze, veți observa că pot fi tăiate cu ușurință în cerculețe. De asemenea, puteți să le dezghețați complet, să le pasați cu blenderul, adăugând verdețuri și usturoi. În acest mod veți obține un sos minunat.

5.În acest mod puteți să congelați orice soi de roșii. Astfel le veți conserva și nu veți mai fi nevoiți să cumpărați roșiile costisitoare, cu textura de cauciuc, în timpul iernii.

 

 Poftă bună!

 

 Sursă